Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är allt vi vet om misstänkta självmordet och morden i Sala

- 24/01/2019, 10:20 -

Under onsdagsnatten rapporteras tre dödsfall på en adress i Sala. En idrottsman misstänks ha skjutit sina två barn och sedan tagit sitt eget liv. Här är allt vi vet om händelsen.

Polisen larmas om allvarlig händelse

Klockan 21:24 på onsdagskvällen meddelas polisen om att en allvarlig händelse ägt rum på en adress i Sala. Väl på plats anträffar polisen tre döda personer. 

P4 rapporterar att det handlar om två mord och ett självmord. Enligt uppgifter handlar det om en idrottsman som skjutit sina två barn och sedan tagit sitt eget liv, skriver Expressen. 

Mannen ska ha varit på uppgång i sin sport under det tidiga 2000-talet, och efter det fortsatt vara aktiv inom sporten på ett privat plan. 

När polisen kom till platsen fann man mannen och de två barnen döda.

– I samtliga fall har det använts ett skjutvapen och man har anträffat vapen på platsen, säger Johan Thalberg, presstalesperson för polisen i Västmanland, till Expressen.

Sände live på Facebook 

På onsdagen, innan sin död, ska idrottsmannen ha sänt live på Facebook. Under livesändningen sade mannen att han hade skjutit sina "grabbar", att han skulle ta sitt eget liv, och att han hade förberett detta, enligt uppgifter till Expressen. 

I videon ska mannen också ha sagt att han tänkt på saken länge och betalat räkningar, skriver Expressen. 

Nu vill polisen att alla som sett mannens livesändning ska höra av sig till dem. 

– Om man har tagit del av den vill vi att man gärna hör av sig till oss, säger Johan Thalberg, presstalesperson vid Västmanlandspolisen, till Aftonbladet.

Facebook-vänner såg live-sändningen

Videon kunde bara ses av mannens Facebook-vänner, och polisen arbetar just nu med att få filmen från Facebook. En bekant till mannen är en av dem som såg videon.

– Det är så vidrigt att det inte går att förklara. Det är overkligt och går inte att ta till sig, att en människa kan vara så sjuk, säger personen till Aftonbladet.

Mådde psykiskt dåligt

Mannen ska enligt vänner ha lidit av psykisk ohälsa sedan ett färskt uppbrott. 

– Han har tagit hjälp för att prata och fått medicin men vi såg ju tidigt att det inte räckte, att han behövde mer hjälp, säger en nära familjevän.

Utredning av vad som hänt

Under onsdagsnatten arbetade polisens tekniker på brottsplatsen för att utreda exakt vad som hänt. Polisen vill inte gå ut med så mycket information i nuläget och hänvisar till information som kommer att ges på torsdagsmorgonen, skiver Expressen

Du kan även läsa experten Jerzy Sarnerckis ord om händelsen: "Det kan handla om hämnd"

Mannen sände live och berättade om dådet på sociala medier. Här kan du läsa om detaljerna från Sala-pappans Facebook-video.

Kämpar du med självmordstankar? Då kan du ringa 08-34 70 65 för hjälp och stöd.

Behöver du söka vård för dig själv eller någon annan som kämpar med depression? Då kan du ringa 1177 för att komma i kontakt med din vårdcentral som kan erbjuda hjälp och stöd.