Fötter, barn skottar snö
Pojke fick skotta snö barfota – nu har hans pappa dömds - Foto: ANDERS WIKLUND / TT, Pixabay

Lät sin son skotta snö utan skor – pappa dömd för ofredande

I slutet av mars förra året fick en pojke, hemmahörande på en adress i Umeå kommun, skotta snö barfota. Nu har hans pappa dömts för ofredande.


Händelsen som inträffade i mars 2018 ägde rum ute på gården där familjen bor. Pojken ska tillsammans med sin pappa skottat snö. En granne som iakttog dem såg att den lilla pojken, som är i yngre skolålder, endast hade på sig en T-shirt. Dessutom ska pojken ha skrikit att han hade ont i fötterna, rapporterar Västerbottens-Kuriren. 

I förhör med polisen har pappan berättat att hans son hade bråkat med sin mamma, och att det var då de beslutade sig för att pojken skulle ut och skotta snö. Detta trots att sonen vägrade ta på sig ytterkläder. 

Pappan har också sagt att pojken behövde gå ut med honom och skotta, så att han inte skulle sparka på sin mamma igen.

"Han är medveten om att han kanske inte handlade på bästa sätt, men han gjorde detta för att NN inte skulle gå in och sparka och dra i sin mamma igen.", går det att läsa i förhören.

Anmälan till Socialtjänsten

Grannen som såg händelsen har berättat i ett polisförhör att pojken skottade snö i omkring två minuter. Därefter gjorde grannen en anmälan till Socialtjänsten. 

Dömd 

Nu har pappan dömds för ofredande, både för händelsen i mars men också för att han vid flera tillfällen har låst ute sin son från hemmet.

Straffet blir 60 dagsböter á 50 kronor. Dessutom ska han även betala skadestånd till sin son på 5500 kronor, skriver Västerbottens-Kuriren.

Till en början stod även pojkens mamma åtalad för olaga frihetsberövande, men friades.  

Nyheter24 har tidigare skrivit om den mamma som dömdes till fängelse efter att ha lämnat sina små barn hemma. Det kan du läsa mer om här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att pappan fick rätt straff?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två döms för djurplågeri på slakteri

Man begärs häktad efter överfall mot advokat

Den man i 65-årsåldern som greps efter en misshandel i Norrköping i helgen har begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel, rapporterar P4 Jönköping.

Tyska investerare ser ljusare på framtiden

Stämningsläget inom den tyska ekonomin förbättras ytterligare. Zew-index, en månatlig undersökning, steg i april till 42,9 från ett index på 31,7 i mars.

ECB-topp: Säkerhetsläget hot mot sänkning

Sjunkande inflation har gett hopp om att centralbanker kommer börja sänka sina räntor framåt sommaren.

Luleå: Polisen rapporterar om våldtäkt

"Polisen utreder våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Iran varnar Israel för "minsta lilla åtgärd"

Irans president Ebrahim Raisi varnar Israel för ett "smärtsamt svar" om landet vidtar "minsta lilla åtgärd" efter helgens iranska drönar- och robotangrepp mot Israel. Israel säger sig dock fortsatt inställt på att besvara attacken.