Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allt du vill veta om Bianca Salming

- 22/02/2019, 15:55 -

Bianca Salming, dotter till Börje Salming, berättar om den fina relationen till farsan, och om hur det var att växa upp i en idrottsfamilj.

Bianca Salming, 20, är inte bara känd som hockeylegendaren Börje Salmings dotter – hon är också en framgångsrik friidrottare. 

I en intervju med Nyheter24 berättar hon om den fina relationen med pappa Börje. 

– VI har en jättebra relation. Jag bodde hos honom innan jag flyttade hemifrån. Han är som en bästa vän, säger Bianca Salming. 

Bianca Salming
Bianca Salming (Foto:Privat)

Bianca är född med vinnarskalle, och har idrottat så länge hon kan minnas. Innan friidrotten tog över höll hon på med både ishockey och dans. 

Men det är i mångkampen Bianca har hittat sin passion. Hela fem SM-guld och en fjärdeplats på JVM har det blivit. Och mer lär det bli!

– Vi har alltid varit en sportfamilj, men jag har inte tänkt på om pappas karriär påverkat så mycket. Alla är ju olika och påverkas olika under uppväxten. 

Bianca Salming, friidrott
Bianca har redan fem SM-guld (Christine Olsson/TT)

I fredagens avsnitt av Skavlan berättar Börje Salming om hur han blev orolig när han inte kunde få tag på Bianca, och att han till och med började gråta. 

– Ja, han oroar sig mycket. När jag var yngre tyckte jag det var jobbigt och irriterande, men nu tycker jag mest att det är gulligt och fint, säger Bianca Salming.