Terrorattentatet på Drottninggatan
Därför får vi aldrig glömma terrorattentatet på Drottninggatan - Foto: Jonas Ekströmer/TT, Noella Johansson/TT, Fredrik Sandberg/TT

Därför får vi aldrig glömma terrorattentatet på Drottninggatan

Den 7 april 2017 skakades Sverige av ett terrordåd på Drottninggatan i Stockholm. Här är bilder som visar att vi aldrig får glömma den fruktansvärda händelsen.


Det har nu gått två år sedan fredagseftermiddagen i april då Stockholm drabbades av ett fruktansvärt terrordåd som skakade hela Sverige och resten av världen. 

Fem personer miste sina liv och 15 personer skadades allvarligt när Rakhmat Akilov stal en lastbil och körde en vansinnesfärd på Drottninggatan i centrala Stockholm. 119 personer blev på andra sätt drabbade på nära håll av det hemska dådet. 

Det har nu gått två år sedan det fruktansvärda dådet. Bildkälla: Tomas Oneborg/SvD/TT

Men det är inte bara det hemska vi minns från den dagen – vi minns också värme, kärlek och gemenskap. 

Efter attacken öppnade människor i Stockholm upp sina hem för varandra och erbjöd såsom mat och husrum för de som inte kunde ta sig hem. 

Blommor, fina lappar och ljus fyllde Stockholms gator och poliser och sjukhuspersonal hyllades för sina insatser. Människor sammanslöts på ett sätt som sällan skådats tidigare – stod upp, tillsammans! Mitt i all misär fanns det fortfarande väldigt mycket kärlek.

"we respond with love". Bildkälla: Noella Johansson/TT

I videon ovan ser du 20 starka bilder från den dag vi ALDRIG får glömma – 7 april 2017. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du ihåg dagen?
Tack för din röst!