Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Påskmys: Därför är påsken den bästa högtiden!

- 19/04/2019, 11:20 -

Godis, värme och ledighet - påsken är här och det är mycket som talar för att det faktiskt är den bästa högtiden! Om du inte redan var övertygad så har vi listan som bevisar det.

Påskgodis, påskmys och påskledighet. Nyheter24 listar det bästa med högtiden för att få dig i rätt påsk-stämning. Håll i dig!

1. Långhelg

Mycket av det som gör påsken härlig är såklart själva ledigheten. Skärtorsdag och Annandag Påsk ger som vanligt en finfin långhelg, och den där välförtjänta pausen från skola och jobb som vi alla behöver!

Påskris
Påsken medföljs av en härlig långhelg. Bildkälla: Gorm Kallestad/TT

2. Vårvärme

Långhelger är ju dock inte något unikt för påsken, men det som gör denna långhelg speciell är att den ofta medföljs av en härlig vårvärme! I år är det inte sämre, med grader om 15-17 runtom i landet. 

Påskblommor
I år är det särskilt bra väder runt påsken. Bildkälla: Adam Ihse/TT

3. Påskmust

En får inte glömma den kanske viktigaste punkten - äntligen är det socialt accepterat att dricka påskmust, och det i mängder!

Oavsett om du äter en redig påskmiddag eller bara vill avnjuta en kall dryck framför tvn är svaret detsamma - påskmust! 

Påskmust
En favoritdryck kring påsk är påskmusten. Bildkälla: Jessica Gow/TT

4. Personliga påskägg

Glöm inte att påskägg är ett utmärkt sätt att släppa fram din kreativa sida! 

Kanske har du en partner som älskar snus, en kompis som behöver skolmaterial eller en mamma med en passion för att sticka? Så länge det inte är för stort kan du ge det i ett påskägg, vilket gör allt roligare!

Påskägg
Inte bara godis kan ges i påskäggen. Bildkälla: Gorm Kallestad/TT

5. Äggjakt och godis 

Sist men inte minst - godis! Och ja, godis äter man också vid andra högtider. Men det finns en viktig skillnad - hur det äts. Vid påsk kan man inte alltför sällan få godiset genom en spännande äggjakt, vilket är lika barnsligt som det är kul!

Påskjakt
Ett roligare sätt att ge påskägg är genom äggjakt. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Fortfarande inte övertygad om att påsken är den bästa högtiden? Läs vår artikel om roliga familjeaktiviteter som är perfekta att göra runt påsk!

Tycker du påsken är den bästa högtiden?