Föräldrar riskerar fängelse
På fredag ska de stå till svars - Foto: Fredrik Sandberg/TT, pixabay, shutterstock

2-åring nära att svälta ihjäl – föräldrarna riskerar fängelse

På fredag ska föräldrarna till undernärda tvååringen som var nära på att svälta ihjäl, ställas inför rätta. Efter en paragraf 7-utredning har man nu kommit fram till att pappan inte lider av någon psykisk störning. Båda föräldrarna riskerar fängelse.


På Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg kunde en tvåårig flickas liv räddas tack vare akutinsatser. Flickan var riktigt illa undernärd att hennes liv svävade i fara, vilket var anledningen att personalen på sjukhuset kontaktade polisen.

Det visade sig att flickan var så kraftigt undernärd som följd av en "ofullständig vegansk kost". Hennes föräldrar åtalades för grovt vållande till kroppsskada. Nyheter24 har tidigare rapporterat om händelsen som du kan läsa mer om här.

Ställas inför rätta

Efter att ha givit sitt barn den otillräckliga kosten, så är det på fredag dags för föräldrarna att ställas inför rätta.

I ju med en så kallad paragraf 7-utredning har man nu kommit fram till att tvååringens pappa heller inte lider av någon psykisk sjukdom, rapporterar Göteborgs-Posten.

Vad innebär detta? Att båda föräldrarna riskerar att dömas till fängelse.

Hänvisar till magsjuka

Om barnet fått bestående men är ännu för tidigt att säga. Men en barnläkare har berättat i förhör att hen "aldrig upplevt någon som varit i så dåligt skick", skriver Aftonbladet.

Båda föräldrarna har hittills nekat till brott och har hela tiden hänvisat till magsjuka i familjen, som också skulle varit anledningen till att flickan fördes till sjukhus. Men enligt läkare så ska inte undernäringen berott på någon sjukdom.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Han bor mitt i USA:s gränskris

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.