Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför blir du en bättre person om du växer upp med en syster

- 05/05/2019, 13:20

Forskning visar att livet med en syster, oavsett yngre eller äldre, blir mer spännande men också mycket mer sunt än utan syskon.

Ja, du läste rätt. I en rapport från Brigham Young University har det nu bekräftats: Du blir en bättre person om du har en syster.

Hjälper dig att utvecklas socialt

– Att ha en syster hjälper dig att utveckla en rad sociala färdigheter, som kommunikation, kompromisser och förhandlingar, säger Alex Jensen, professor vid Brigham Young University och författare till forskning om syskonförhållanden, till Mother.ly.

Orsaken till detta? Jo, syskon lär oss redan från tidig ålder om vänskap, kärlek och sällskap. Så även om uppväxten är full av bråk så accepterar man förhoppningsvis sina olikheter och fokuserar istället på det fina band man delar med sitt syskon.

Den mentala hälsan

Att växa upp med en syster för otroliga fördelar med sig. Du blir bättre på att kommunicera problem på ett effektivt sätt men också på att uttrycka dig. Och vad går det hand i hand med? Jo, positiv mental hälsa.

Män som har vuxit upp med en syster har en mer simpel relation till kvinnor. Samma sak gäller kvinnor som har vuxit upp med en bror, alltså en enklare relation till män. De har lättare att förstå motsatt kön jämförelsevis med personer i samma ålder som växt upp som ensambarn, skriver Mother.ly.

Är du yngsta syskonet? Då har du störst chans att bli miljonär. Det visar en forskning som Nyheter24 tidigare har rapporterat om. Här kan du läsa mer om det.