Söndag 5 Dec
Stockholm

Nya livsfarliga leken – barn kastar sig framför fordon

Internetlek
Nya livsfarliga leken "chicken race" där ungdomar kastar sig framför fordon. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Annika af Klercker/SvD/TT, Tomas Oneborg/SvD/TT

Under fredagen kastade sig en ung tjej framför en buss på Folkungagatan i Stockholm, något som polisen trodde var självmordsförsök. Det visade sig sedan vara den nya livsfarliga leken "chicken race".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En ny internet-lek bland ungdomar florerar runt på nätet. Leken kallas för "chicken race" och innebär att ungdomarna kastar sig framför olika fordon för att de ska tvärnita. Tävlingen går ut på att inte vara den första som "fegar ur". Detta har Nyheter24 tidigare skrivit om, här kan du läsa om det!

Flera händelser i landet

Flera händelser där denna lek har varit den bidragande faktorn har rapporterats in runt om i landet. Bland annat ska ett barn ha kastat sig ut framför ett räddningsfordon i Helsingborg och vid ett tillfälle rapporterades det om en liknande händelse på Ekerö utanför Stockholm.

Trodde det var ett självmordsförsök

Polisen vid Södermalm i Stockholm skrev under fredagen på sin Twitter om att en ung tjej hade kastat sig ut framför en bil på trafikerade Folkungagatan. Vad polisen först trodde var ett självmordsförsök visade sig sedan vara "chicken race".

YB Södermalm skrev ut om händelsen på Twitter. Bildkälla: Twitter

Nu varnar polisen till föräldrar om leken.

– För oss var det första gången vi hörde om det här. Vi försöker mota Olle i grind och uppmärksamma föräldrar om att det här existerar, berättar polisen Viktor Adolphson till SödermalmDirekt enligt Mitt i.

Kommentera
Kopiera länk
Dela