Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen stoppade bil – fick en chock när de såg vem som körde

- 15/05/2019, 22:40 -

Polispatrullen i Södertälje skulle kontrollera en bil som inte hade några registreringsskyltar, men bilisten stannade inte utan körde iväg. Längre fram kunde de få fast föraren.

Att arbeta som polis är ett jobb som innefattar flera olika arbetsuppgifter, så som bland annat att närvara vid större engagemang, lösa brott och omhänderta påverkade personer

Dessutom är en vanlig arbetsuppgift att utföra trafikkontroller. Men för Södertäljepolisen blev aett arbetspass i förra veckan lite annorlunda. 

Föraren flydde från poliserna 

Det var under torsdagskvällen som en polispatrull i Södertälje upptäckte en bil som körde utan några registreringsskyltar. Men när polispatrullen skulle kontrollera bilen körde den iväg från poliserna. 

Polisen förföljde bilen en kortare bit innan den körde av vägen. Då lämnade föraren bilen och flydde in i skogen. Flera poliser samarbetade med att ta fast bilisten, men vem denne tillslut visade sig vara, var nog inte den som polisen trodde.

Minderårig pojke körde bilen

Personen som körde bilen var en 14-årig pojke.

Polisen rapporterar honom nu för ett antal brott och uppger att socialtjänsten kommer att ta över ärendet eftersom pojken är minderårig. 

Källa: Polisen