Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fåglar ihjälskjutna med pil i Skåne – nu ber polisen om tips

- 25/05/2019, 09:43

Det har kommit in flera larm till polisen i Ängelholm om fåglar som skjutits ihjäl med pil i Höganäs, Skåne. Efter flera fall av djurplågeri så letar polisen nu efter de skyldiga.

Under söndagen och måndagen anmäldes flera ovanliga och framförallt extrema fall om djurplågeri till polisen i Ängelholm. Fåglar som skjutits med pil och dödats i Höganäs. 

Exakt hur många fåglar det rör sig om, samt vilken slags fågel som utsatts av det fruktansvärda plågeriet är fortfarande oklart. 

Ännu finns ingen misstänkt för gärningen, men polisen jobbar på att hitta den eller de skyldiga.

– De har blivit skjutna med någon form av pil, i söndags var det flera döda fåglar, i måndags var det en, säger Karim Ottosson, polischef i Ängelholm, till SVT Helsingborg och fortsätter:

– Vi hoppas kunna få in tips som kan vara till hjälp för utredningen.

Att fåglar har plågats på detta själlösa sätt är inget som Ottosson någonsin varit med om tidigare. 

– Både jag och mina kollegor berörs så klart av dessa fall, det är otroligt hemskt, avslutar Karim Ottosson till SVT Helsingborg.

Har du sett eller hört något om djurplågeri av fåglar i Höganäs? Eller kanske vet du något om vad som kan ha hänt? Hör då av dig till Ängelholmspolisen på telefonnummer 114 14.

Har du hört talas om något liknande?