Vovvetips: Hundraserna som är perfekta för dig som är lat

- 29/05/2019, 20:48

Älskar du vovvar men också soffan? Ingen fara, de kan gå hand i hand – även om man inte kan tro det. Här är hundraserna som inte har något emot att slappa!

Ibland kan kärleken till soffan nästan vara lika stark som till våra fyrbenta vänner – som tur är behöver du inte välja! 

Även om alla hundvänner såklart behöver aktiveras finns det vissa raser som gillar lugn mer än andra, skriver Svenska kennelklubben. Här är fyra hundraser som passar särskilt bra för soffpotatisen:

1. Bichon havnais

Först ut är en fluffig vovve med ursprung i Kuba. Bichon havnais är en lättlärd familjehund som förvisso kan uppskatta äventyr men också att följa sin ägares tempo. Andra egenskaper som hunden sitter inne på är vänlighet, charm och lite clown-tendenser – till exempel älskar de att stå i centrum.

Bichon
Bildkälla: Pixabay

2. Coton de tuléar 

Och fluffigheten tar inte slut där. Näst på tur är Coton de tuléar – en av de mest utpräglade sällskapshundarna vi har. Det här innebär att hunden är stabil, glad och sällskapssjuk med ett mycket lugnt temperament.  

Coton tuléar
Bildkälla: Pixabay

3. Japanese chin

En annan vovve som gärna agerar soffkompis är Japanese chin. Som namnet avslöjar har rasen ursprung i Asien och är mindre vanliga att stöta på här i Sverige. Till personligheten är de både sällskapliga och ganska självständiga – men familjetid uppskattas alltid. 

Japanese chin
Bildkälla: Pixabay

4. Tibetansk terrier

Sist men inte minst – faktiskt störst av dessa kandidater – är den tibetanska terrien. Med sitt ursprung i Tibet har hunden länge varit ett uppskattat sällskapsdjur. Intelligent, tillgiven och familjekär är andra ord som beskriver den mys-älskande rasen!

Tibetansk terrier
Bildkälla: Pixabay

Läs även: Hundägare är lyckligare än kattägare


Vill du ha en lat hundkompis?