Hundar-som-passar-for-dig-som-ar-lat
Hundar som passar för dig som är lat - Foto: Pixabay, Pixabay

Vovvetips: Hundraserna som är perfekta för dig som är lat

Älskar du vovvar men också soffan? Ingen fara, de kan gå hand i hand – även om man inte kan tro det. Här är hundraserna som inte har något emot att slappa!


Ibland kan kärleken till soffan nästan vara lika stark som till våra fyrbenta vänner – som tur är behöver du inte välja! 

Även om alla hundvänner såklart behöver aktiveras finns det vissa raser som gillar lugn mer än andra, skriver Svenska kennelklubben. Här är fyra hundraser som passar särskilt bra för soffpotatisen:

1. Bichon havnais

Först ut är en fluffig vovve med ursprung i Kuba. Bichon havnais är en lättlärd familjehund som förvisso kan uppskatta äventyr men också att följa sin ägares tempo. Andra egenskaper som hunden sitter inne på är vänlighet, charm och lite clown-tendenser – till exempel älskar de att stå i centrum.

Bildkälla: Pixabay

2. Coton de tuléar 

Och fluffigheten tar inte slut där. Näst på tur är Coton de tuléar – en av de mest utpräglade sällskapshundarna vi har. Det här innebär att hunden är stabil, glad och sällskapssjuk med ett mycket lugnt temperament.  

Bildkälla: Pixabay

3. Japanese chin

En annan vovve som gärna agerar soffkompis är Japanese chin. Som namnet avslöjar har rasen ursprung i Asien och är mindre vanliga att stöta på här i Sverige. Till personligheten är de både sällskapliga och ganska självständiga – men familjetid uppskattas alltid. 

Bildkälla: Pixabay

4. Tibetansk terrier

Sist men inte minst – faktiskt störst av dessa kandidater – är den tibetanska terrien. Med sitt ursprung i Tibet har hunden länge varit ett uppskattat sällskapsdjur. Intelligent, tillgiven och familjekär är andra ord som beskriver den mys-älskande rasen!

Bildkälla: Pixabay

Läs även: Hundägare är lyckligare än kattägare


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha en lat hundkompis?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.