Gräsänder
Gräsänder attackerades i Västerås. - Foto: Audun Braastad/Bertil Ericson /TT

Änder attackerade med stora stenar av ungdomar – en fågel dödad

Polis fick kallas till en badplats på måndagen efter att ett stort ungdomsgäng kastat stora stenar mot gräsänder. En fågel sa ha dött.


På måndagsförmiddagen kallades polisen till badplatsen Lögarängen i Västerås, efter att flera vittnen rapporterat att en stor grupp ungdomar kastade sten mot en grupp försvarslösa änder.

När polisen kom till platsen möttes de av dålig attityd av ungdomarna, skriver VLT. 

Enligt vittnen som såg attacken ska ungdomarna ha attackerat fåglarna med stora stenar, flera änder var skadade och en fågel hade till och med dött av sina skador. 

Enligt VLT har polisen än så länge inte kunnat identifiera någon gärningsman, och det har heller inte inkommit någon anmälan om brott. 

Mer brott och straff: Nyfödd bebis hittad i platstpåse i skogen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.