Hot mot förskola
Hot vid förskola i Kiruna - Foto: Google Maps/Janerik Henriksson/TT

Förskola evakueras efter hot om skjutning

En förskola i Kiruna evakueras efter att man fått in hot om en skjutning via sms och sociala medier.


Flera vårdnadshavare till barn på en förskola i Kiruna har fått hotfulla sms skickade till sig, rapporterar Norrbottens-Kuriren.  

Dessutom har hoten inkommit via det sociala mediet Jodel. Där står det bland annat att "Jag kommer skjuta på dagis". 

Evakueras 

Under onsdagsmorgonen valde förskolan att evakuera hela byggnaden och tömma den på folk. 

–  Det är oklart om det har skickats till flera eller om det är en skärmdump som har spridits. Det är så pass mycket oro att vi nu tömmer förskolan och låter polisen sköta sitt arbete, säger vice skolchefen Conny Persson till Norrbottens-Kuriren.

Och fortsätter:

–  Det är en stor förskola med flera avdelningar så gör vi för säkerhets skull. En polispatrull möter upp för att skapa lugn bland personalen och därefter får polisen utreda saken. Det är allt vi vet just nu.

Vårdnadshavare kontaktade 

Just nu kontaktas barnens vårdnadshavare och uppmanas till att hämta hem sina barn. Polisen har även fått information om hotet. Norrbottens-Kuriren skriver även att kommunens säkerhetsansvariga finns på plats vid förskolan. 

Fler förskolor evakueras 

Även förskolechefer på andra förskolor har valt att tömma sina avdelningar. Senare i eftermiddag kommer Jan Lundmark, säkerhetschef på Kiruna kommun, ha ett möte med bland annat förskolecheferna.  

– Där får vi se om nya beslut behöver tas. Det här är bara i begynnelsen så vi får se var det hamnar. Vår sak är att skydda personal, barn och föräldrar som berörs och polisen utreder vad som har hänt, säger han till Norrbottens-Kuriren. 

Vet du mer, eller är du på plats? Mejla tips@nyheter24.se

/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!