Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hunden hittades fastkedjad i skogen – nu har den dött

- 20/06/2019, 14:37

Den hund som hittades fastkedjad och svårt skadad i Västerås under förra veckan har avlidit av sina skador. Bland annat hade hunden flera skärsår samt frät- och brännskador.

På lördagsförmiddagen den 15 juni hittades en hund fastkedjad i ett skogsområde vid Finnslätten i nordöstra Västerås. Detta efter att folk som befunnit sig i närheten larmat polisen, då de hört hunden yla. 

Hunden var svårt skadad när den hittades och polisen har jobbat för fullt med att få tag på hundens ägare. Nyheter24 har tidigare rapporterat om händelsen, läs om det här

Har avlidit 

Lokaltidningen VLT rapporterar att den svårt skadade hunden nu har avlidit. 

När hunden hittades i skogen fördes den till Strömsholm Djursjukhus och där kunde veterinärerna se att hunden hade många och färska skärskador på kroppen. Dessutom ska den ha haft flera gamla läkta sår på kroppen, äldre sår i munnen som blivit infekterade samt nya frät- och brännskador. 

Det gick också att se att hundens tänder var mer slitna än normalt, vilket enligt veterinären beror på att den bitit i galler.

Hunden opererades flera gånger men vid en av operationerna märkte veterinären att hundens skador var så pass allvarliga att det bästa för hunden var om den fick somna in. 

Lokaliserat ägarna 

När polisen hittade hunden så upprättades en anmälan om misstänkt djurplågeri. Nu har även polisen lyckats hitta hundens ägare – en kvinna och man som bor utanför Västerås.