Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svanar hittade med halsarna avskurna: "Det är förfärligt"

- 10/07/2019, 21:20

Vid två olika tillfällen har svanar hittats med sina halsar avskurna i Gräsö. Båda gångerna hittades svanarna vid samma campingplats. "Väldigt sorgligt", säger ägaren av campingen.

Den 26:e juni hittade en privatperson en svan med en avskuren hals nära Gräsö camping, Östhammar. Fyra dagar senare hittade personen ytterligare en svan med halsen avskuren. 

Anmält till polisen 

Efter upptäckterna anmälde personen händelserna till polisen. Polisen menar dock att det inte finns några spår att gå efter. De har även valt att inte inleda någon förundersökning. Detta då de menar att det inte går att bevisa att ett brott faktiskt har begåtts. Istället rubriceras händelsen som ett brott mot jaktlagstiftningen.

– Det finns inget som styrker brott och det kan ha varit någon slags olyckshändelse, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisregion Mitt, till SVT

”Det är förfärligt”

Även ägaren till campingplatsen har uttalat sig om situationen. 

– Vi tycker att det är förfärligt och väldigt sorgligt. Det är bara att beklaga att detta hänt, säger Kattis Gullesjö, ägare av Gräsöbadens camping.

Läs även: Misstänkt djurplågeri i Malmö – par ska ha kidnappat fiskmås