Kanadagas-hittad-spetsad-med-pil
Kanadagås hittad spetsad med pil - Foto: Pixabay

Kanadagås spetsad med pil: "Djurplågeri i sin värsta form"

​Madeleine Djurberg satt och åt sin frukost när hon möttes av en hemsk syn. Framför henne i den närliggande sjön simmade en kanadagås – med en pil rakt igenom sig.


Under söndagsmorgonen satt Madeleine Djurberg med sin kompis och åt frukost. Som utsikt hade de sjön Alstern, Karlstad, men något skar av den vackra miljön. I sjön simmade en kanadagås – med en pil i sig. 

Fågeln i stort lidande

Då djurskyddet hade semester ringde Djurberg istället polisen. Polisen i sin tur kontaktade en kommunjägare som snabbt kom till platsen.

Bildkälla: Pixabay

Väl där avlivade jägaren fågeln, detta då den varken kunde gå eller flyga. Bedömningen var att den skulle lida mer om den fick leva. 

– Det är fruktansvärt, den hade plågats ihjäl om den inte hade skjutits. Det är så skitdålig stil, jag blev jätteupprörd när jag såg den, berättar Djurberg för Aftonbladet

"Det här är djurplågeri i sin värsta form"

Kommunjägaren Per Eriksson uttalar sig om situationen till NWT – och han menar att situationen är olaglig ur flera perspektiv. 

– Det är så mycket som är illegalt med det som hänt. Först och främst är det olagligt att jaga med pilbåge i Sverige, det är inte lagligt att jaga kanadagäss hur som helst och det är absolut inte lagligt att skjuta ett djur och lämna det på det här sättet. Det här är djurplågeri i sin värsta form, säger han  till tidningen.

Han uppger även att pilen ifråga är hemmagjord, inte köpt i sportbutik eller liknande. 

Händelsen är nu anmäld till polisen som djurplågeri. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.