Fem sjukt konstiga saker vi gjorde som barn

- 31/07/2019, 21:50 -

Barndomen – mycket var härligt, men mycket var också konstigt, inte minst våra egna beteenden.

Barndomsminnen – vissa gör en varm inombords, andra får en att klia sig i huvudet och tänka "va?". Här är fem av den senare sorten: 

1. Tusen nålar

Hundra nålar
Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Att göra "tusen nålar" på varandra var en populär lek, något som var precis så smärtsamt som det låter. "Leken" gick helt enkelt ut på att ta tag i sin kompis handled och vrida om för kung och fosterland, något som aldrig blev tråkigt!

2. "Gul bil!"

Gul bil
Bildkälla: Pixabay

Apropå att skada varandra för underhållning – låt oss aldrig glömma slagen man fick utstå, eller ge, så fort det passerade en gul bil. Här gällde det att agera fort!

3. Gömma sig i torkskåpet på rasten

Bildkälla: Erik G Svensson/TT (finns också på barn skåp)

Skolan kändes trist nog, men att behöva gå ut på rasten var ett direkt övertramp. Ett mycket bättre alternativ var att sitta i torkskåpet i 20 minuter och hoppas att ingen lärare skulle komma på en.

4. Logga in ut från msn för uppmärksamhet

Dator
Bildkälla: Gorm Kallestad/TT

Om du var liten i början av 00-talet kommer du säkert ihåg MSN, och det bästa knepet för att få någons uppmärksamhet på chattsidan – att logga in och ut som en galning. Diskret och effektivt. 

5. Spökvatten 

Skolmatsal
Torbjörn Zadig/SvD/TT

Man stod där i matsalen och behövde plötsligt fatta ett beslut – mjölk eller vatten? Sen kom snilleblixten, varför inte blanda? Den grumliga drycken blev känd som "spökvatten" och var kanske inte så god men väldigt kul att visa upp för polarna!

Läs även: Fem sjukt pinsamma situationer vi minns från barndomen

Brukade du sitta i torkskåpet?