En mamma anklagas för ringa misshandel efter att ha slagit sin son.
En mamma anklagas för ringa misshandel efter att ha slagit sin son. Personen på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Stina Hagdahl/TT, Jonas Ekströmer/TT

Mamma slog son i huvudet framför lärare – nu väntar rättegång

En mamma har anklagats för ringa misshandel efter att ha slagit sin son i huvudet framför skolpersonal.


Det var på en skola i Katrineholm som ett vittne blev åskådare till vad som kan klassas som ringa misshandel, efter att en mamma slagit sin son så pass hårt att hans huvud slog i en dörr, rapporterar SVT.

Mamman hade tagit med sin sonen för att lämna det äldre syskonet på skolan.

Personal blev vittne

Personen som bevittnade händelsen förklarar att sonen klivit över skogränsen med skor på, varpå en lärare sade till honom. Pojken hade då blivit arg på läraren och av ren ilska dragit igen en dörr.

Då hade mamman blivit så pass arg på sonen att hon slog honom med öppen handflata.

Nekar till brott

Nu väntar rättegång för mamman som, trots vittnet, nekar till brott. Hon menar att både socialtjänst och personal ljuger om händelsen. 

Pojken berättade dock i förhör att det inte är första gången han blir slagen av sin mamma.

Rättegången kommer äga rum i Nyköpings tingsrätt, skriver SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.