Ett äldre par misshandlades i Ale kommun tidigare i somras. Paret på bilden har inget med artikeln att göra.
Ett äldre par misshandlades i Ale kommun tidigare i somras. Paret på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Anders Wiklund/TT

Äldre par misshandlades av gäng – 20-åring får fängelse

Ett äldre par började bråka med ett gäng killar i 20-årsåldern tidigare i somras. Efter ett tag slogs kvinnan med sin egen krycka av en av männen och fick tas till sjukhus med ambulans. Bråket sägs bero på en knarkskuld.


Ett äldre par hade precis handlat mat i Ale kommun. Påväg därifrån stötte de på ett gäng killar i 20-årsåldern, som de sägs känna sedan tidigare.

Slogs med krycka

Av oklar anledning blev stämningen därefter orolig mellan paret och gänget, varpå en av killarna puttade ned mannen från parets permobil.

Då var den äldre mannen påväg att sträcka sig efter sin frus krycka som skydd, men 20-åringen var snabbare och började slå honom så pass att han föll till marken igen.

"Ska du slå ihjäl min man?"

Mannens hustru försökte gå emellan, men då vände sig 20-åringen till henne istället.

– Vad fan håller du på med, ska du slå ihjäl min man?, sa jag. Då tog NN kryckan med båda händerna och svingade den mot mitt huvud. Sedan minns jag inte så mycket mer, förklarar kvinnan enligt GP.

Hustruns man förklarar i polisförhöret att han bevittnade den unga mannen slå henne upprepade gånger tills kryckan var helt skev.

Kvinnan berättar att hon förlorade medvetandet vid första slaget. Efter att hon vaknade insåg hon hur mycket hon blödde, varpå hon trodde att hon skulle dö.

14 stygn

Ganska kvickt efter händelsen kom polisen till platsen.

Paret kunde peka ut gärningsmannen och sedan kördes de till sjukhuset med ambulans. Där fick kvinnan fick sy hela 14 stygn i pannan. Hon hade dessutom brutit näsbenet till följd av slagen.

Mannen kom undan relativt oskadd trots misshandeln, men lider av starka smärtor.

Berodde på knarkskuld

Anledningen till bråket sägs vara på grund av en knarkskuld, något som paret menar att de redan har betalat av. 20-åringen syftade dock på en ränta som skulle betalas.

Mannen i gänget döms nu för grov misshandel av kvinnan samt misshandel av mannen. För detta får han ett år och nio månaders fängelse, trots att han nekar till brott och skyller på sin vän, rapporterar GP.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!