Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter skjutningen – så mår den kända advokaten idag

- 08/09/2019, 15:07 -

Under fredagsmorgonen blev en känd advokat skjuten med flera skott vid sin bostad på Kungsholmen. Advokaten fördes snabbt till sjukhus för operation. Dagen efter var han både vaken och talbar. Nu har nya uppgifter tillkommit om mannens mående.

Vid 9-tiden på fredagsmorgonen larmades polisen om att en man blivit skjuten i ett trapphus på Norr Mälarstrand, Kungsholmen. 

Mannen visade sig senare vara en känd advokat, och under fredagen anhölls en kvinna som arbetar som jurist. Misstanken är att kvinnan har beställt dådet. Gärningsmannen som sköt är fortfarande på fri fot. 

Den skjutna advokaten fördes till sjukhus för operation – nu har nya uppgifter tillkommit om mannens mående. 

Kunde prata med polisen 

Kort efter advokaten kom in till sjukhuset sövdes han ner för operation. Dagen efter var han både vaken och talbar, och kunde prata med polisen. 

Under lördagseftermiddagen beskrevs hans tillstånd som "inte längre allvarligt utan stabilt". Han ska enligt sjukhuset må bra med tanke på omständigheterna. 

Advokat skjuten
Området där dådet skedde spärrades snabbt av. Bildkälla: Sara Perers / TT

"Änglavakt"

Advokaten blev skjuten med flera skott i överkropp och huvud. Enligt uppgifter anser läkarteamet att han haft änglavakt, utifrån hur bra han klarat sig. 

Redan nu, två dagar efter dådet, har mannen börjat repa sig. Inom tio dagar kommer han kunna arbeta igen, skriver Expressen.

Den anhållna kvinnan 

Den anhållna kvinnan ska sedan tidigare haft en lång konflikt med advokaten. Advokaten har upprepade gånger ansökt om kontaktförbud mot kvinnan. Polisens misstanke är att kvinnan lejt en torped för att skjuta mannen, ett brott hon utreddes för redan 2015. 

Läs även: Advokatskjutningen i Stockholm: Här är allt som hänt