Den-skjutna-advokaten-kan-borja-jobba-inom-tio-dagar
Den skjutna advokaten kan börja jobba inom tio dagar - Foto: Sara Peres/TT

Efter skjutningen – så mår den kända advokaten idag

Under fredagsmorgonen blev en känd advokat skjuten med flera skott vid sin bostad på Kungsholmen. Advokaten fördes snabbt till sjukhus för operation. Dagen efter var han både vaken och talbar. Nu har nya uppgifter tillkommit om mannens mående.


Vid 9-tiden på fredagsmorgonen larmades polisen om att en man blivit skjuten i ett trapphus på Norr Mälarstrand, Kungsholmen. 

Mannen visade sig senare vara en känd advokat, och under fredagen anhölls en kvinna som arbetar som jurist. Misstanken är att kvinnan har beställt dådet. Gärningsmannen som sköt är fortfarande på fri fot. 

Den skjutna advokaten fördes till sjukhus för operation – nu har nya uppgifter tillkommit om mannens mående. 

Kunde prata med polisen 

Kort efter advokaten kom in till sjukhuset sövdes han ner för operation. Dagen efter var han både vaken och talbar, och kunde prata med polisen. 

Under lördagseftermiddagen beskrevs hans tillstånd som "inte längre allvarligt utan stabilt". Han ska enligt sjukhuset må bra med tanke på omständigheterna. 

Området där dådet skedde spärrades snabbt av. Bildkälla: Sara Perers / TT

"Änglavakt"

Advokaten blev skjuten med flera skott i överkropp och huvud. Enligt uppgifter anser läkarteamet att han haft änglavakt, utifrån hur bra han klarat sig. 

Redan nu, två dagar efter dådet, har mannen börjat repa sig. Inom tio dagar kommer han kunna arbeta igen, skriver Expressen.

Den anhållna kvinnan 

Den anhållna kvinnan ska sedan tidigare haft en lång konflikt med advokaten. Advokaten har upprepade gånger ansökt om kontaktförbud mot kvinnan. Polisens misstanke är att kvinnan lejt en torped för att skjuta mannen, ett brott hon utreddes för redan 2015. 

Läs även: Advokatskjutningen i Stockholm: Här är allt som hänt

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.