Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ikeas storsatsning mot klimathotet börjar sälja solceller

- 18/09/2019, 18:52

Vi alla har nog alla frustrerat montera ihop en och en annan möbel från Ikea. Och nu har varuhuset kommit med en ny produkt som kan kräva ännu mer tålamod. Nu presenterar Ikea en storsatsning mot klimathotet – att sälja solceller.

Vi alla har nog envisats med att bygga ihop Ikea-möbler med konstiga namn för en billig slant. Men undra om det kommer vara lika krångligt att montera ihop deras senaste pryl?

Nu lanserar Ikea nämligen en storsatsning för ett miljösmartare hem – i form av solceller.  

IKEA: "Vi kan nå ut till många människor"

Ikeas presschef Jakob Holmström berättar om lanseringen av Ikeas-solceller i Sverige. Han förklarar att man kommer samarbeta med ett solcellsföretag medans Ikea kommer sköta försäljningen av panelerna:

– Affärsupplägget blir detsamma som på de andra marknaderna, att vi samarbetar med externa leverantörer som kan solceller bättre än vad vi kan. Vårt bidrag blir att vi kan nå ut till många människor, säger han enligt NyTeknik.

Går bara att köpa online 

Han säger dock att produkten inte är något man kan lägga ner i sin Frakta-kasse – istället är solpanelerna något man får klicka hem i den digitala varukorgen:

– Det här är något som sker till 100 procent digitalt. Men självklart kommer vi att åka ut och säkerställa att installationen är realistisk att genomföra, förklarar Holmström.

Produktnamnet för panelerna är "Solstråle" och kommer finnas tillgängligt för försäljning i stora delar av Sverige innan årsskiftet. Men redan nu går det att köpa solcellerna på Ikeas hemsida för personer bosatta i Stockholm, Göteborg och Skåne, skriver NyTeknik.

Läs även: Sjuka förslaget: Ät människokött – för klimatet

Kommer du vilja montera ihop solceller?