Ikea, Solceller, klimathot
Nu lanserar Ikea en storsatsning för ett miljösmartare hem – i form av solceller. - Foto: Shutterstock

Ikeas storsatsning mot klimathotet – börjar sälja solceller

Vi alla har nog alla frustrerat montera ihop en och en annan möbel från Ikea. Och nu har varuhuset kommit med en ny produkt som kan kräva ännu mer tålamod. Nu presenterar Ikea en storsatsning mot klimathotet – att sälja solceller.


Vi alla har nog envisats med att bygga ihop Ikea-möbler med konstiga namn för en billig slant. Men undra om det kommer vara lika krångligt att montera ihop deras senaste pryl?

Nu lanserar Ikea nämligen en storsatsning för ett miljösmartare hem – i form av solceller.  

IKEA: "Vi kan nå ut till många människor"

Ikeas presschef Jakob Holmström berättar om lanseringen av Ikeas-solceller i Sverige. Han förklarar att man kommer samarbeta med ett solcellsföretag medans Ikea kommer sköta försäljningen av panelerna:

– Affärsupplägget blir detsamma som på de andra marknaderna, att vi samarbetar med externa leverantörer som kan solceller bättre än vad vi kan. Vårt bidrag blir att vi kan nå ut till många människor, säger han enligt NyTeknik.

Går bara att köpa online 

Han säger dock att produkten inte är något man kan lägga ner i sin Frakta-kasse – istället är solpanelerna något man får klicka hem i den digitala varukorgen:

– Det här är något som sker till 100 procent digitalt. Men självklart kommer vi att åka ut och säkerställa att installationen är realistisk att genomföra, förklarar Holmström.

Produktnamnet för panelerna är "Solstråle" och kommer finnas tillgängligt för försäljning i stora delar av Sverige innan årsskiftet. Men redan nu går det att köpa solcellerna på Ikeas hemsida för personer bosatta i Stockholm, Göteborg och Skåne, skriver NyTeknik.

Läs även: Sjuka förslaget: Ät människokött – för klimatet

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du vilja montera ihop solceller?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.