Kvinna i Dalarna misshandlade 10-åring – över instagramkommentarer

- 01/10/2019, 11:18 -

En 25-årig kvinna från Dalarna har dömts för misshandel. Kvinnan ska ha konfronterat och sedan örfilat en tioårig flicka efter barnet lämnat negativa kommentarer under kvinnans nagelkonstbilder på Instagram.

En kvinna hemmahörande i södra Dalarna har dömts för misshandel efter att ha konfronterat, bråkat med, och sedan örfilat en 10-årig flicka. 

Roten till bråket låg i att den tioåriga flickan kritiserat bilder på utsmyckade naglar som kvinnan lagt upp på sin Instagram – något som upprört kvinnan, skriver SVT. 

Nu har 25-åringen dömts för misshandel. 

Konfronterade flickan på en buss

Kvinnan ska av en slump ha stött på tioåringen på en buss, samma dag som flickan lämnat de negativa Instagramkommentarerna. Hon ska då ha konfronterat tioåringen och de två ska ha inlett ett högljutt gräl. 

Glåporden och bråket ska sedan ha fortsatt efter att de båda klev av vid samma hållplats, skriver SVT. 

Enligt vittnen ska den 25-åriga kvinnan ha varit närgången och aggressiv mot tioåringen som puttade bort kvinnan. Som svar på barnets knuff slog den 25-åriga kvinnan flickan i ansiktet med öppen handflata.

Tingsrätten: Borde ha ”besinnat sitt vuxenansvar"

Kvinnan har nu dömts för misshandel och ska betala 5 500 kronor i skadestånd till flickan. Hon döms också till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst i ett annat ärende, enligt SVT.

I sin bedömning skriver tingsrätten att den 25-åriga kvinnan borde ha "besinnat sitt vuxenansvar” istället för att ha inlett ett bråk med tioåringen. 

Kvinnan själv hävdar att det handlade om en nödvärnssituation när hon utdelade slaget. 

Kanske vill du också läsa: Clownbråk på färja: "Blod överallt"

Har du hamnat i ett internetbråk?