En 25-årig kvinna från Dalarna örfilade ett barn.
En kvinna misshandlade över ett barn över negativa instagramkommentarer. - Foto: Foto: Shutterstock (Montage)

Kvinna i Dalarna misshandlade 10-åring – över instagramkommentarer

En 25-årig kvinna från Dalarna har dömts för misshandel. Kvinnan ska ha konfronterat och sedan örfilat en tioårig flicka efter barnet lämnat negativa kommentarer under kvinnans nagelkonstbilder på Instagram.


En kvinna hemmahörande i södra Dalarna har dömts för misshandel efter att ha konfronterat, bråkat med, och sedan örfilat en 10-årig flicka. 

Roten till bråket låg i att den tioåriga flickan kritiserat bilder på utsmyckade naglar som kvinnan lagt upp på sin Instagram – något som upprört kvinnan, skriver SVT. 

Nu har 25-åringen dömts för misshandel. 

Konfronterade flickan på en buss

Kvinnan ska av en slump ha stött på tioåringen på en buss, samma dag som flickan lämnat de negativa Instagramkommentarerna. Hon ska då ha konfronterat tioåringen och de två ska ha inlett ett högljutt gräl. 

Glåporden och bråket ska sedan ha fortsatt efter att de båda klev av vid samma hållplats, skriver SVT. 

Enligt vittnen ska den 25-åriga kvinnan ha varit närgången och aggressiv mot tioåringen som puttade bort kvinnan. Som svar på barnets knuff slog den 25-åriga kvinnan flickan i ansiktet med öppen handflata.

Tingsrätten: Borde ha ”besinnat sitt vuxenansvar"

Kvinnan har nu dömts för misshandel och ska betala 5 500 kronor i skadestånd till flickan. Hon döms också till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst i ett annat ärende, enligt SVT.

I sin bedömning skriver tingsrätten att den 25-åriga kvinnan borde ha "besinnat sitt vuxenansvar” istället för att ha inlett ett bråk med tioåringen. 

Kvinnan själv hävdar att det handlade om en nödvärnssituation när hon utdelade slaget. 

Kanske vill du också läsa: Clownbråk på färja: "Blod överallt"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hamnat i ett internetbråk?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.