Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så många nya följare har Greta Thunberg fått sedan FN-talet

- 01/10/2019, 12:45 -

Sedan FN-talet har Gretas popularitet stigit markant över hela världen. Men hur mycket egentligen? Det har Nyheter24 tagit reda på.

Greta Thunberg har länge varit en het potatis i Sverige sedan hon först började strejka utanför riksdagshuset. Nu även globalt efter hennes hyllade och omtalade FN-tal förra veckan.

Genom analysverktyget CrowdTangle har Nyheter24 kollat upp hur många nya följare Greta samlat på sig sedan talet. Och det är som man säger – siffrorna talar sitt tydliga språk. 

CrowdTangle-analys över Greta Thunbergs konto
Greta Thunbergs konto på Instagram har växt markant efter hennes tal i FN: Bildkälla: CrowdTangle

Mellan perioden 23 september till den 1 oktober har Gretas Instagram-konto alltså växt med hela 72,65 procent. Det vill säga att hon fått hela 3 miljoner nya följare på en veckas tid. 

Över en miljon följare på ett dygn

Att FN-talet varit en stor del av hennes stigande popularitet går inte att förneka. Greta fick nämligen över en miljon nya följare på endast ett dygn efter hennes omtalade framförande i FN.

Greta Thunbergs följare på Instagram.
Greta fick över en miljon nya följare på endast ett dygn. Bildkälla: CrowdTangle

Vart det här kommer att sluta för Greta Thunberg, ja det vet ingen. En sak som står väldigt säker däremot är att det kommer att snackas om henne över hela världen en bra tid till.

MER: Jeremy Clarksons attack mot Greta Thunberg: ”Bortskämd snorunge”

Följer du Greta på Instagram?