Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greta Thunberg får ny utmärkelse – blir hedersdoktor

- 10/10/2019, 14:24

Priserna och utmärkelserna verkar regna över Greta Thunberg. Nu blir den 16-åriga klimataktivisten hedersdoktor i Belgien.

På lite mer än ett år har Greta Thunberg gått från en klimatmedveten ung elev till en symbol för uppmärksammandet av klimatförändringar runt om i världen.

I och med hennes framfart har Greta plockat hem en massa priser för hennes

Nu har 16-åringen kammat hem ytterligare en utmärkelse. Hon har nämligen blivit utsedd till hedersdoktor vid Mons universitet i Belgien. Stort!

I fint sällskap

Men Greta är inte den enda som tilldelas titeln som hedersdoktor på universitetet. 

Utan i år är det hon tillsammans med Nicholas Hulot, journalist och tidigare miljöminister under Frankrikes president Emmanuel Macron samt den brittiska nationalekonomen Nicholas Stern som tilldelas utmärkelsen, skriver Expressen.

Kan bli fler utmärkelser innan året är slut

Det återstår bara några få månader av 2019, men fler utmärkelser kan det bli och den nästa redan imorgon, alltså den 11 oktober. Då har Greta chansen att kamma hen Nobels fredspris – något hon faktiskt är topptippad till att göra

På tal om Nobels fredspris och Gretas chanser att vinna det så finns det faktiskt saker som talar emot henne. Här kan du läsa allt om det!