Man-doms-for-misshandel-efter-att-tvingat-sonen-att-snusa-och-roka
Man döms för misshandel efter att tvingat sonen att snusa och röka - Foto: Google Maps, Shutterstock

Pappa tvingade son att snusa och röka – döms för misshandel

En 48-årig man från kranskommun till Umeå dömdes under torsdagen för misshandel. Detta då han tvingat sin son att både snusa och röka. Nu tilldelas mannen villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.


Händelsen inträffade i slutet av 2018. Enligt domen ska den då 16-åriga sonen ha blivit påkommen av pappan med ett paket cigaretter i jackfickan. Sonen ska då ha erkänt att han både snusat och rökt. 

Pappan har i förhör sagt att han ville "lära sin son en läxa". Därför tvingade han sonen att röka sex cigaretter, både med och utan filter. 

Pojken ska även ha tvingats tugga på snus och svälja snussaften. Detta ska ha pågått i drygt en timme. I förhör har pojken sagt att han fick ont i magen efteråt. 

– Efteråt så tänkte jag ställa mig upp men jag mådde så himla dåligt, så jag kunde knappt ens stå upp, sa sonen i ett polisförhör.

Filmade och la upp på Facebook 

Mannen filmade förloppet och la ut i sociala medier. En privatperson som hade tagit del av videon kontaktade därefter polisen som började undersöka ärendet. 

Bildkälla: Umeå tingsrätts dom

Tingsrätten rubricerar händelsen som misshandel och dömer nu 48-åringen till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!