Antisemitiska konspirationsteorier speds på V:s hemsida

- 07/02/2020, 09:49 -

På Vänsterpartiet Kristianstads webbsida har en lokal politiker med ansvar över sajten publicerat antisemitiska konspirationsteorier.

"Antisionism och antisemitism är inte samma sak", säger politikern till Expressen.

Expressen rapporterar om inlägg som projicerar antisemitiska myter och konspirationsteorier om coronaviruset på Vänsterpartiet Kristianstads hemsida. 

En lokal politiker vid namn Rolf Nilsson ligger bakom inläggen och har fungerat som sidansvarig för sajten. I ett av de nu raderade inlägen skriver han om coronaviruset:

”Den här smittan, liksom tidigare SARS verkar att särskilt drabba asiater. Då uppstår förstås frågan om det här är något som skapats i laboratorier”.

I ett annat inlägg skriver han:

”Är det miljoner ungdomar och studenter som alla bidrar med en hundring eller  är det en judisk affärsman och miljardär”.

"HOPPAS ATT V STÅR BAKOM INLÄGGEN"

Liberalernas Fredrik Malm vänder sig starkt emot inläggen och skriver på Twitter att "karln snurrar i en egen omloppsbana".

Källa: Twitter

Expressen har varit i kontakt med Rolf Nilsson som menar att det är hans personliga synpunkter som han hoppas att Vänsterpartiet står bakom. 

Han menar att han inte sprider antisemitiska myter eftersom "antisionism och antisemitism inte är samma sak".

Samt att han inte påstår att coronaviruset är biologisk krigsföring, utan endast "ställer frågan om det skulle kunna vara det".

Källa: kristianstad.vansterpartiet.se

"INGEN EXPERT PÅ HEMSIDOR"

Rolf Nilsson har skrivit att det är han som står bakom inläggen, vilket dock först framgick under en flik vid namn ”om vår hemsida”.

– Jag utgår ifrån att man läser det också. Det skulle ligga på första sidan, men jag fick inte det att fungera. Jag är ingen expert, säger Rolf Nilsson till Expressen.

Vänsterpartiet har tagit avstånd från inläggen och sedan artikelns publicering har de tagits bort från hemsidan.