Tisdag 19 Okt
Stockholm

Därför känner du igen Jakob Karlberg i Melodifestivalen

Jakob Karlberg uppträder på Allsång på Skansen
Jakob Karlberg uppträder på Allsång på Skansen. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Jakob Karlberg, 25, gör sin Mello-debut i deltävling fyra som hålls i Malmö den 22 februari. Han är inte nödvändigtvis ett okänt namn bara för det – Jakob har synts i många andra sammanhang tidigare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jakob Karlberg är 25 år gammal och uppvuxen i Alingsås. På lördag gör han sin debut i Melodifestivalen där han tävlar med bidraget "Om du tror att jag saknar dig".

Trots det känner sig säkerligen många känna igen Jakob sedan tidigare. Och det gör de rätt i, för det här är inte första gången som Jakob Karlberg står på scen.

Han slog igenom stort i Idol 2011 där han tävlade mot sin gamla klasskamrat från Alingsås, Moa Lignell. Därefter spelade han i lite olika band och gick en musikutbildning i Örnsköldsvik.

Det definitiva genombrottet kom 2015 då hans debutsingel "Fan vad bra" blev en riktig hit. Låten var en årets sommarplågor och han följde upp den med singeln "Fel på dig".

ALLSÅNG PÅ SKANSEN & LOTTA PÅ LISEBERG

Framgångarna innebar att Jakob fick en plats i det svenska musikfinrummet och tillåts under året delta i både Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg.

Sedan 2015 har han turnerat runt om i landet samt sett till att skaffa sig en följarskara på  Youtube där han framför covers på välkända låtar.

I februari 2020 gör han alltså sitt jungfruframträdande i Melodifestivalen med bidraget "Om du tror jag saknar dig".

Låten är skriven av Jakob själv tillsammans med Nanne Grönvall, Isak Hallén och Henrik Moreborg. Nanne Grönvall deltar även själv i samma deltävling och får därmed tävla mot sin egen låt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela