Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Coronafall flera skolor i Stockholm – smittspårning inledd

- 08/03/2020, 21:41 -

Flera skolor i Stockholm har elever som smittats med coronaviruset. Det uppger Stockholm stad under söndagskvällen.

Under söndagskvällen rapporterar Stockholm stad att flera skolor i regionen har elever som har smittats med coronaviruset. 

”Det har uppdagats fall med elever vid några av stadens skolor, som testats för coronaviruset covid-19 och bekräftats som smittade” skriver staden på sin hemsida.

Smittspårning inledd 

Smittskydd Stockholm ska ha inlett smittspårning för att hitta eventuellt fler fall.

Vilka skolor som berörs kommer Stockholm stad inte att kommunicera. Istället kommer alla berörda få enskild information. 

"Vi vill påminna om att det i förskola och skola råder sekretess och vi kommer därför inte att kommentera enskilda fall. Det är viktigt att alla hjälps åt med att inte röja enskildas identitet eller att sprida obekräftade uppgifter", skriver staden i pressmeddelandet.

Symtomfria barn bör gå till skolan 

Folkhälsomyndigheten har tidigare gått ut med att symtomfria barn som varit i coronadrabbade områden fortfarande bör gå till skolan. 

I pressmeddelandet som Stockholm stad publicerar upprepas rådet: 

"Vårdnadshavare som känner oro och vill att deras barn ska vara hemma med anledning av coronaviruset behöver ansöka om ledighet som vanligt, enligt de rutiner som finns på skolan".

Mer om coronaviruset: 

David är coronasmittad – nu berättar han hur sjukdomen känns

Coronaviruset: Sjukdomsförloppet hos en patient steg för steg

Experten: Så stor är chansen att överleva om du får coronaviruset