Flera länder i Eruopa håller skolorna öppna.
Flera länder i Europa håller skolorna öppna. - Foto: Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX / Shutterstock

Coronaviruset: England håller skolorna fortsatt öppna

Runtom på kontinenten har man valt att tillfälligt stänga ner skolor i samband med coronavirsuet. Men utöver Sverige, finns det länder i Europa som vill fortsätta hålla skoldörrarna öppna.


I nuläget anser inte Folkhälsomyndigheten att det är aktuellt att stänga ned skolor i landet. 

Det handlar bland annat om att man är tveksam till att smittspridningen skulle påverkas till det bättre – samtidigt som det skulle tvinga vårdpersonal med barn i skolåldern att stanna hemma från jobbet. 

– Stänga skolor är en väldigt komplicerad fråga, det händer väldigt mycket när man stänger skolor. Sjukvården och väldig många samhällssektorer blir av med personal, förklarar Anders Tegnell, statsepidemiolog i en intervju med SVT.

Och trots att länder som Italien, Tyskland, Finland och Danmark beslutat att stänga skolor i sina respektive länder, så finns det andra Europeiska länder som väljer att hålla skolorna öppna.

England

Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Precis som Sverige har England valt att hålla skolor i landet öppna. Man har heller inte lika restriktiva regler gällande inresa i landet. 

Landets regering har dock satt stopp för större evenemang och stora samlingar där det finns risk att viruset snabbt får stor spridning, rapporterar Forbes

MER OM CORONAVIRUSET I SVERIGE: 

Utrikesdepartementet avråder från resor till alla länder

Ica-butik inför ransonering av varor – på grund av coronakrisen

Ikea skänker 50 000 ansiktsmasker – för att hjälpa vården

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!