Netflix drar sig ur: Därför stoppas Peter Madsen-dokumentären

- 24/04/2020, 12:37

Det var meningen att en dokumentär om Peter Madsen skulle visas på Netflix nästa år. Men nu har Netflix valt att dra sig ur.

Senare i år var det meningen att den australiska regissören Emma Sullivans dokumentär "Into the deep" som handlar om Peter Madsen skulle visas på Netflix. Men nu har streamingjätten dragit sig ur, det skriver SVT Nyheter. 

Dokumentären filmades innan mordet

Peter Madsen avtjänar nu livstid i fängelse efter mordet på svenska journalisten Kim Wall som mördades av Madsen i augusti 2017. Peter Madsen hade bjudit med Wall på en intervju i hans ubåt och det var under den färden som mordet skedde. 

Peter Madsen
Peter Madsen. Bildkälla: Niels Hougaard /Ritzau via AP/TT

Emma Sullivans dokumentär var först tänkt att endast handla om Madsens raketbygge då den började filmas innan mordet, men fick en helt annan vändning. 

Flera vill bli bortklippta

Dokumentären hade världspremiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance i januari i år men projektet med att visa dokumentären på Netflix har nu avbrutits. Detta efter att flera personer som medverkar i dokumentären bett om att bli bortklippta eller anonymiserade.

Netflix har bekräftat att dokumentären stoppas men vill inte närmare gå in på om orsaken är att flera personer nu inte längre vill medverka, skriver SVT Nyheter