Kulglass hör sommaren till. Men hur stor är risken att smittas av coronaviruset om man äter glassen? Vi har svaret!
Sommaren i år kommer garanterat att se lite annorlunda ut. Man får räkna med en semester inom Sveriges gränser och bara åka till andra delar av landet om man är frisk, läs mer om reserestriktionerna restriktioner här.
En sak som legat i bakhuvudet hos många är hur det blir med kulglassen i år.
Nyheter24 ringde upp Livsmedelsverket för att höra vilka rekommendationer de har till glassförsäljarna.
– Det finns inga specifika rekommendationer till just glassförsäljarna utan de hygienrutiner som gäller i vanliga fall gäller även nu, säger Åsa Rosengren som är mikrobiolog på Livsmedelsverket.
Hon säger att allt tyder på att coronaviruset inte smittar genom maten utan från människa till människa.
– Där gäller Folkhälsomydighetens rekommendationer till restaurangerna, att glasstånden följer samma rekommendationer kring trängsel, säger Åsa Rosengren.
Glassen i sig utgör alltså ingen risk för att bli smittad av viruset, skulle det dock vara en tät kö till glassen så kan det finnas en risk.
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera eller svara på andra kommentarer.