Lördag 24 Jul
Stockholm

Skarpa varningen: Hundar kan dö i värmen

hund i varm bil
Hundar kan snabbt ta skada i en varm bil. Foto: Shutterstock

Och nej. Det räcker inte med att veva ner rutan lite. Nu går en veterinär ut och varnar alla hundägare nu under sommarhettan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Värmeböljan har tagit in över Sverige med besked. 

Men det är inte bara vi människor som tycker att det kan vara jobbigt i värmen – även våra fyrfotade vänner kan få stora problem när det är som hetast. 

Nu går Caroline Caldemar, chefsveterinär på FirstVet, ut och varnar för att hundar kan dö om de tvingas sitta instängda i en varm bil. I en intervju med Aftonbladet berättar Caldemar att det kan gå fort. 

– Är det en hund som varit i en bil och fått värmeslag kan det vara att de kräks eller har skakningar eller kramper, säger Caroline Caldemar till Aftonbladet. 

Räcker inte att veva ner rutan lite

Och även en kort ärande kan få förödande konsekvenser. En hund som lämnas ensam i en varm bil kan dö på bara en halvtimme. 

– Organen kan slås ut och de kan få kramper och dö av olika orsaker, säger Caroline Caldemar till Aftonblade, Hon menar också att det inte bara räcker att veva ner rutan lite. Bilen kan ändå bi allt för varm för att hunden ska ha det bra. 

Som djurägare ska man tänka på att hunden aldrig ska ha det för varmt, och att den har tillgång till vatten och skugga när den är utomhus. 

Det gäller att ta sitt ansvar som djurägare helt enkelt. 

Är du hundägare? Här är lagarna du måste hålla koll på!

Har du hund?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela