Så hittar du träningsmotivationen när vinkvällarna lockar. Knepen som får dig att hålla igång under sommaren.
Här är de enkla knepen för att få till sommarträningen - Foto: Jacob Lund/Shutterstock, Vilhelm Stokstad/TT

Så hittar du träningsmotivationen i sommarvärmen

Juni, juli, augusti - kanske inte de månader vi förknippar med träning och hälsa. Sommar och semester behöver nödvändigtvis inte betyda träningsuppehåll.


Semestern närmar sig för många och lata dagar i solstolen lockar nog de allra flesta.  

Med solens strålar och stigande temperaturer är det lätt att tappa träningsmotivationen och komma ur de hälsosamma rutinerna. Vi glömmer gärna att sommaren egentligen är den optimala tiden för att hålla igång träningen eller starta nya hälsosamma vanor. 

Att träna behöver självklart inte innebära att du motvilligt tar dig till gymmet eller att du fullständigt kör slut på dig själv i löpspåret. 

Låt sommarträningen bli någonting roligt och äventyrligt!

Träna med en kompis

Att ta en löprunda eller en rask promenad med en vän gör träningen både roligare och svårare att ställa in. En perfekt kombination av nytta och nöje!

Gör utflykten till ett träningspass

Packa en ryggsäck med din favoritpicknick och ge dig ut i ett motionsspår. Spring eller promenera tills du ser en härlig plats där du kan slå dig ner för en välförtjänt picknick.

Samla kompisgänget

Dra ihop vännerna och utmana dem i en femkamp. Se till att få in åtminstone en löptävling och en styrketävling för att maximera rörelsen. För lite extra motivation kan ni avsluta med en gemensam grillkväll och kanske en kall öl.

Det är egentligen inte svårare än så att få till träningen under sommaren.

Bildkälla: Marcus Eriksson/TT

Om du ändå lockas mer av det där iskalla roséglaset på en solig uteservering så välj ett ställe på andra sidan stan och ta dig både dit och hem till fots.
Då kommer vinet smaka lite extra gott!

Är du en av dem som trots allt föredrar ett glas vin framför träningspasset så kommer du glädjas åt denna trevliga läsning: Ny forskning: Att dricka vin kan vara lika bra som att gå till gymmet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tränar du under sommaren?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.