Glass i solen
Många favoriter har försvunnit genom åren. - Foto: Pixabay

Nostalgitripp: 6 glassar vi minns

Glassar kommer, glassar går. Genom åren har vi sett flera glassar försvinna från GB:s sortiment. Här är några av våra glassfavoriter genom tiderna!


Solero shots

En riktig nostalgiglass som förmodligen gör många 90-talister till barn igen så fort de ser den.

Solero shots var en stor favorit under sent 90- och tidigt 2000-tal. Glass i form av små gröna ärtformade kulor var något vi aldrig sett tidigare och som vi kanske aldrig får se igen...

Faksimil: change.org

Ahlgrens Bilar-glassen

Här har vi en bubblare! 2006 gav sig inga mindre än Ahlgrens Bilar in på glassmarknaden.

Glassen blev däremot ingen succé och försvann lika snabbt som den kom. Däremot verkar den inte ha lämnat svenskarna oberörda.

Efter glassens försvinnande har vi faktiskt sett många som försökt göra egen bilglass. Här hittar du ett av många recept på hur du återskapar detta mästerverk.

Faksimil: prick.blogg.se

Top Hat

GB:s allra första strutglass har en ganska “hattig” historia. Vaniljglassen med choklad- och jordgubbssås har försvunnit och gjort comeback inte mindre än tre gånger.

Även om glassen inte finns i den lokala kiosken längre kan man hitta den i storpack i välsorterade matbutiker om man har tur. Men det är nog bara en tidsfråga innan den kommer tillbaka igen. Ha lite is i magen bara.

Bildkälla: GB Glace

Max Skattkista

Barnfavoriternas barnfavorit? Denna intellektuellt utmanande glass kom fram vid millennieskiftet och stannade ett par år in på 2000-talet. Kanske för att det inte var helt lätt att äta upp den?

Den som ville åt glassen behövde först bända upp locket, därefter hitta den lilla skeden för att sedan kunna sleva i sig blandningen av jordgubb och vanilj.

Klarade man av den tuffa utmaningen fick man sedan sin belöning. I botten fanns det nämligen en liten lucka som dolde en hemlig överraskning…

Faksimil: Ungdomar.se

Magnum Double Caramel

Att den här rackaren inte finns ibland oss längre är en stor sorg. 

Magnum Double kombinerade choklad, karamellsås, mer choklad och vanilj i mitten. En bättre mix är svår att komma på.

Oavsett hur många Magnum-glassar som lanseras är Double Caramel svår att ersätta.

Faksimil: Martin & Servera

Cornetto jordgubb

Cornetto har kommit i många olika utföranden, men det finns bara ett original. Eller ja, det fanns bara ett original. Nu är även Cornetto jordgubb ett minne blott.

Cornetto-fantasten behöver dock inte hänga läpp. I princip varje år kommer en ny variant av den klassiska struten. 

I år hittar vi exempelvis Cornetto Salted Caramel och Cornetto Mermaid i glasslådan. Kanske två blivande klassiker?


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!