Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis i Solna förde upp batong i misstänkts anus – ärendet läggs ner

- 18/06/2020, 09:28

I samband med ett fordonsstopp förde en polis upp en batong i en misstänkts anus. Händelsen resulterade i att den misstänkte personen fick inres skador och började blöda kraftigt. Trots det har ärendet lagts ner.

Det var under ett gripande i Solna som en polis ska ha fört upp sin batong i en misstänks anus – såpass att den misstänkte fick inre skador.

Började blöda kraftigt

Det hela ska ha ägt rum efter ett fordonsstopp, rapporterar Aftonbladet.

Efter stoppet ska föraren ha hamnat i ett bråk med polisen, men vad som egentligen hänt efter det är oklart. 

Det som kan konstateras är att en av poliserna vid ett tillfälle för in batongen och att mannen sedan börjar blöda kraftigt.

Efter händelsen inleddes en förundersökning om tjänstefel alternativt misshandel mot polisen. Men ärendet har nu lagts ner. 

"Av någon anledning" åkt upp 

Ärendet har nu lagts ner. Foto: Johan Nilsson / TT

Beslutet att lägga ner ärendet togs av särskilda åklagarkammaren som menar  att batongen "av någon anledning" åkt upp i den misstänktes anus, men att våldet är försvarligt eller en olyckshändelse. 

Vad gäller händelseförloppet så skriver man i förundersökningen att batongen ”I det tillfället åkte in i ett redan befintligt hål på hans jeans". 

"Det kom bara blod"

Detta trots att den som utsatts själv menar att hålet i jeansen i själva verket orsakades av batongen. 

– De sa att jag skulle lämna urinprov, men det kom bara blod. Då började jag bli rädd, sade mannen i en intervju med DN

– Jag tycker inte att det finns något som rättfärdigar en sådan behandling, fortsätter han.