Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen vädjar till föräldrar efter att A-traktor kört i 160

- 15/09/2020, 17:33

Två hemska incidenter med A-traktorer i helgen får polisen i Jämtland att vädja till alla föräldrar.

Det var i helgen som en person vägrade stanna när polisen genomförde kontroller i Krokom, skriver polisen Jämtland på sin Facebook-sida. 

Fordonet hade riktigt hög fart, och polisen körde efter. Som mest körde föraren i 160 kilometer i timmen. Under jakten fick polisen veta att fartdåren i fråga inte körde en vanlig bil – det var en A-traktor, eller en så kallad epa.

Sådana är konstruerade för en maxhastighet på 30 kilometer i timmen. 

”Polispatrullen avbröt då omedelbart efterföljandet utifrån misstanken om att det satt en ungdom bakom ratten”, skriver polisen. Och de hade rätt – det visade sig sedan att föraren bara var 16 år gammal.

A-traktor voltade

Det var inte den enda incidenten med en A-traktor i Jämtland under helgen. I lördags fick en person föras till sjukhus efter att en A-traktor voltat på E45:an. 

Nu har polisen ett meddelanden till alla föräldrar:

”Du som är förälder till ett barn som kör, eller åker, A-traktor: Ditt barn är det mest värdefulla du har, se till att du har koll på under vilka förutsättningar de är ute och åker!” skriver polisen Jämtland på Facebook.

Läs mer:

Vad kan du om A-traktorer? Testa dig här!

Nu börjar nya reglerna för A-traktor gälla – här är allt du behöver veta

Moderaterna vill höja hastigheten för A–traktorer: "Av miljöskäl"