Tisdag 30 Nov
Stockholm

Voi stoppar fulla personer från att köra deras elsparkcyklar

Voi-ska-stoppa-fulla-manniskor-fran-att-kora-deras-elsparkcyklar
Voi ska stoppa fulla människor från att köra deras elsparkcyklar. Foto: Magnus Andersson/TT, Fredrik Hagen/NTB/TT

Företaget Voi vill hindra alkoholpåverkade personer från att köra deras elsparkcyklar. Nu lanserar företaget ett spel som de hoppas ska bidra till att lösa problemet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

37 procent av alla involverade i olyckor med elsparkcyklar har haft alkohol i blodet, visar en undersökning från Folksam som Voi hänvisar till. 

Därför lanserar Voi nu en funktion som företaget hoppas ska hindra alkoholpåverkade personer från att köra deras elsparkcyklar. 

“Säkerhet är av högsta prioritet på Voi och vi tolererar absolut inte att användare åker alkoholpåverkade”, skriver Voi i ett pressmeddelande.

Spelet ska sålla bort alkoholpåverkade personer 

Hur ska det här då gå till?

Jo, från och med måndag kommer ett reaktionstest att sätta igång i appen om man försöker låsa upp elsparkcyklar under helgnätter. 

Reaktionstestet ska vara ett slags spel som testar ens reflexer. 

Oavsett hur man presterar på testet ska appen ge information om farorna med att ge sig ut i trafiken med alkohol i blodet. 

"Appen informerar också användaren om att Voi samarbetar med myndigheter och är beredda att vidta åtgärder mot användare som bryter mot såväl våra egna riktlinjer som trafikregler”, skriver Voi i ett pressmeddelande. 

Bildkälla: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

Den nya funktionen ska utvärderas inom några veckor. 

LÄS MER: Forskning visar: Mäns alkoholvanor påverkar det ofödda barnet

Kommentera
Kopiera länk
Dela