- Foto: Jessica Gow/TT

Stefan Löfven i coronakarantän: "På inrådan av läkare"

Stefan Löfven meddelar att han isoleras efter att en person i hans närhet har vistats i närheten av en person med bekräftad corona.


Corona-fallen ökar just nu dramatiskt i mer eller mindre hela landet. Här kan du läsa mer om hur coronaläget är där du bor.

Alla ligger i riskzonen att smittas – till och med statsministern.

På sin Facebook-sida meddelar Stefan Löfven att han just nu är isolerad i karantän. Men inte för att han själv är sjuk. 

Istället är det en person i hans närhet som har varit nära en person som är bekräftat smittad av covid-19. Statsministern själv har alltså inte utsatts för smittan direkt.

Löfven skriver att både han och hans fru Ulla mår bra.

"Inga symtom"

"En person i min närhet har i sin tur vistats nära en person med bekräftad covid-19. Vederbörande har testat negativt men på inrådan av läkare håller min fru Ulla och jag oss isolerade tills vidare. Jag arbetar på distans. Vi mår bra och har inga symtom. I enlighet med rekommendation från vården kommer vi att ta coronatest så fort det är möjligt."

Löfven fortsätter Facebook-inlägget med att skriva att han anser att karantän är det enda ansvarsfulla han kan göra just nu, på grund av det rådande läget.

"Ta del av råden"

Löfven avslutar med en uppmaning:

"Ta del av råden. Lyssna på dem. Följ dem. Stanna hemma om du är det minsta sjuk. Tvätta händerna ofta och noggrant. Jobba hemifrån – om du kan. Ta hand om varandra. Tillsammans ser vi till att Sverige kommer att klara även denna prövning."

LÄS MER:

Kvinna gick till jobbet med corona – riskerar två års fängelse

Vårdbolag åkte på konferens – 30 personer smittade med corona

Svenska regionen ger alla anställda 5 000 kronor i corona-bonus

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.