Livsfarlig TikTok-utmaning
Livsfarlig TikTok-utmaning - Foto: Anders Wiklund / TT/Gorm Kallestad / NTB

Livsfarliga TikTok-utmaningen: Tioåring riskerade livet

En livsfarlig Tiktok-utmaning trendar på Lidingö. Barn så unga som tio år lägger sig på bilvägar – för att hoppa undan så sent som möjligt när en bil kommer.


De flesta utmaningar i sociala medier är helt harmlösa. Det kan handla om en dans eller att att visa upp en konstnärlig talang.

Men det finns även flera livsfarliga utmaningar som blivit populära. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om trenden att tända på papperskorgar i skolor.

Livsfara

Nu har en ny Tiktok-challenge blivit populär bland barn på Lidingö – samtidigt som den sätter skräck i föräldrarna, skriver Mitti. 

Tjejer och killar uppmanas att lägga sig på bilvägar, för att sedan hoppa undan så sent som möjligt när en bil kommer.

Förra veckan var det ett barn i tioårsåldern som la sig på en väg medan kompisarna tittade på. En bil kom i full fart – men lyckligtvis hann föraren tvärbromsa och barnet hoppade upp på trottoaren.

– Jag tror att barn kan uppleva challenges i sociala medier som spännande. De tänker inte så mycket på konsekvenserna. För dem är det en lek, säger Linnea Hagström är tillförordnad preventionssamordnare Lidingö stad till Mitti.

LÄS MER:

Lärare varnar för livsfarliga TikTok-trenden bland unga

18-årige Zachary mördade sin granne – för att "bli känd på TikTok"

20-åringen spelade in TikTok – då hände det fruktansvärda

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.