Livsfarlig TikTok-utmaning
Livsfarlig TikTok-utmaning - Foto: Anders Wiklund / TT/Gorm Kallestad / NTB

Livsfarliga TikTok-utmaningen: Tioåring riskerade livet

En livsfarlig Tiktok-utmaning trendar på Lidingö. Barn så unga som tio år lägger sig på bilvägar – för att hoppa undan så sent som möjligt när en bil kommer.


De flesta utmaningar i sociala medier är helt harmlösa. Det kan handla om en dans eller att att visa upp en konstnärlig talang.

Men det finns även flera livsfarliga utmaningar som blivit populära. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om trenden att tända på papperskorgar i skolor.

Livsfara

Nu har en ny Tiktok-challenge blivit populär bland barn på Lidingö – samtidigt som den sätter skräck i föräldrarna, skriver Mitti. 

Tjejer och killar uppmanas att lägga sig på bilvägar, för att sedan hoppa undan så sent som möjligt när en bil kommer.

Förra veckan var det ett barn i tioårsåldern som la sig på en väg medan kompisarna tittade på. En bil kom i full fart – men lyckligtvis hann föraren tvärbromsa och barnet hoppade upp på trottoaren.

– Jag tror att barn kan uppleva challenges i sociala medier som spännande. De tänker inte så mycket på konsekvenserna. För dem är det en lek, säger Linnea Hagström är tillförordnad preventionssamordnare Lidingö stad till Mitti.

LÄS MER:

Lärare varnar för livsfarliga TikTok-trenden bland unga

18-årige Zachary mördade sin granne – för att "bli känd på TikTok"

20-åringen spelade in TikTok – då hände det fruktansvärda

/
Senaste nytt

Polisen i Åstorp rapporterar om trafikolycka

Viaplay säljer brittiska verksamheten

Viaplay köpte förra året den brittiska strömnings- och tv-kanaloperatören Premier Sports för 387 miljoner kronor. Nu säljer Viaplay tillbaka verksamheten till de tidigare ägarna, rapporterar Dagens industri. Försäljningspriset är hemligt.

USA-börsen: Bilar vinnare – skinka förlorare

1 timme sedan
Indexrörelserna på New York-börsen var marginella på onsdagen. Breda S&P 500-index backade 0,1 procent och Nasdaqs tekniktunga kompositindex tappade 0,2 procent, medan Dow Jones industriindex stängde oförändrat.

Polisen rapporterar om brand, Solna

1 timme sedan
"Det kommer ut rök från en bostad i ett flerfamiljshus i Huvudsta", skriver polisen på sin hemsida.

Haninge: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil på riksväg 73 i södergående riktning invid trafikplats Jordbro har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Därför slutar unga med adhd-medicin

1 timme sedan
Många slutar med sina adhd-behandling inom ett år. Dålig uppföljning och känslan av att läkemedlen inte behövs kan vara förklaringar enligt experter. Det kan handla om en bristande självinsikt och att man lever ganska mycket i nuet, säger professor Susanne Bejerot.