Två veckor kvar till jul nu stoppar Systembolaget glöggen

- 10/12/2020, 22:36
Foto: Fredrik Sandberg/Christine Olsson/TT

Foto: Fredrik Sandberg/Christine Olsson/TT

Vi närmar oss jul och nyår – Systembolagets mest hektiska tid på året. I år måste alla besökare planera sina besök för att minska smittspridningen av corona. Men under kvällen går man ut med ytterligare en tråkig nyhet.

I ett pressmeddelande tidigare under torsdagen vädjade Systembolaget till sina kunder om att handla smart under jul och nyår.

Helgdagarna är vanligtvis väldigt hektiska och riskerar att skapa trängsel – vilket är högst olämpligt ur ett coronaperspektiv.

"Historiskt har vi sett ett ”sista minuten-beteende” hos våra kunder som vi nu tillsammans behöver påverka när pandemin ställer andra krav", säger Anders Porelius, presschef på Systembolaget, i pressmeddelandet.

Man uppmanar därför sina kunder att inhandla alkoholhaltiga varor så tidigt man kan. Dessutom bör man bestämma i förväg vad som ska handlas, och gärna besöka Systembolaget en och en.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Glöggen stoppas

Och nu kommer Systembolaget med ytterligare en försvårande omständighet för sina kunder – i alla fall för den som älskar glögg. 

Försäljningen av Blossas bubbelglögg stoppas. Smakerna som berörs är "Sparkling & spices" och "Sparkling & spices classic red". 

Enligt Porelius är stoppet tillfälligt – men det är fortfarande oklart hur länge det kommer pågå. 

Åtgärden har vidtagits sedan en del av flaskorna spruckit. Leverantören har därför beslutat sig för att återkalla produkterna och genomföra en kvalitetskontroll. 

Till Expressen säger Porelius att den osäkre kan vända sig till närmaste Systembolag för hjälp:

– Om man känner oro för att flaskorna ska spricka, då ska man lämna tillbaka dem. Har de redan spruckit kan man komma tillbaka med skärvorna, säger han. 

Läs mer: Gammal glögg hemma? Så vet du om den är okej att dricka

Läs mer: Snart kan det vara slut med glögg vid julbordet – EU sätter stopp