Foto: Skärmdump/Polisen/TV3 Efterlyst/Missing People
Foto: Skärmdump/Polisen/TV3 Efterlyst/Missing People

Nya bilder: Här är sista spåren efter försvunne Deniz Arda

Militären Deniz Arda, 31, har varit spårlöst försvunnen sedan mitten av november. Men i kvällens Efterlyst på TV3 och Viaplay offentliggörs nya bilder på elitsoldaten – dagen innan sitt försvinnande fångades han på en övervakningsfilm på Ica.


I mitten av november skulle elitsoldaten Deniz Arda, 31, ha medverkat på en militärövning i norra Sverige. Men han dök aldrig upp – och den 18 november anmäldes han försvunnen.

– Den sista observationen är ett meddelande om att han ska ut och träna, på fredagen den 13 november eller lördagen den 14 november, sade Ola Österling, pressperson vid Stockholmspolisen.

Han fortsätter:

– Det har sagts att han skulle springa längs Sörmlandsleden, men den är ju väldigt lång.

Sedan Ardas försvinnande har polis, frivilligorganisationer och anhöriga lyft på varje tänkbar sten för att finna lösningen i det oförklarliga försvinnandet. Men Deniz är fortfarande inte återfunnen. 

Foto: Skärmdump/Polisen/TV3 Efterlyst

Fångas på övervakningskameror

Tidigare övervakningsbilder har visat Arda lämna ett Sats-center på Södermalm i Stockholm dagen innan han försvann. Det har fram tills nu varit de sista kända bilderna på 31-åringen.

Men i kvällens "Efterlyst" på TV3 offentliggörs nya bilder.

En och en halv timme efter sitt träningspass fångas Arda på Ica Liljeholmens övervakningskameror. 

Filmerna visar hur elitsoldaten lägger upp varor på kassabandet, men det går inte att se vad han köpte. Man vet inte heller vart han tog vägen därefter.

Han följde sina vardagliga rutiner

I kvällens Efterlyst berättar Stefan Hammarroth vid grova brottsroteln i Stockholm City att polisen inte hittat några avvikelser i hans beteende dagarna innan försvinnandet.

Han följer sina vardagliga rutiner, menar han:

– Han tränar, han handlar mat, han träffar vänner. När det blir en förundersökning och en såhär stor arbetsgrupp med många specialistkompetenser vänder man på alla stenar. Men i det här fallet har det varit lite mysterium vad som faktiskt har hänt, säger Hammarroth till ”Efterlyst”.

Läs mer:

Nya upptäckten: Sista spåret efter försvunne Deniz Arda

Militären Deniz Arda försvunnen – polisen misstänker brott

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!