Ica-Stig och Stina har fått kritik.
Ica-Stig och Stina har fått kritik. - Foto: Peter Gehrke

Tittarna rasar mot nya Ica-reklamen: "Från bäst till sämst"

En månad har gått sedan Suzanne Reuter och Björn Kjellman gjorde uppmärksammad entré i Ica-reklamen. Men tittarna är inte nöjda med nya Stig och Stina – och på företagets Facebooksida växer kritiken.


När Loa Falkman, 73, meddelade att han skulle sluta som Ica-Stig drog en vild spekulation igång om vems hans efterträdare skulle bli. Alla hade en åsikt om vem den perfekta ersättaren var. 

Till slut avslöjades det att det var Björn Kjellman, 57, och Suzanne Reuter, 68, som hade fått rollerna som Stig och hans syster Stina.  

Läs mer: Nya Ica-Stig har gjort debut i rutan – så här såg det ut

"Var är familjeandan?"

Nu har det det nya "syskonparet" gjort tre filmer – men domen från tittarna är hård. På Icas Facebooksida väller kritiken in: 

"Var är familjeandan som tidigare fanns? Och nu när det ska vara två syskon så är det ändå inte roligt. Syskon bråkar med varandra men dessa filmer alltså."

"Jag har alltid gillat ICA-reklamen men nu är den inte alls trevlig. Den varma och välkomnande andan som fanns tidigare är borta."

"Jag som alltid tyckt Ica reklamen varit en av det bästa har nu blivit en av de sämsta, trist."

Och det är bara tre av hundratals negativa kommentarer. 

Hoppas kunna visa bredd

Under lanseringen av Loa Falkmans ersättare märkte Ica av det stora engagemanget – och var förberedda på att förändringen kunde väcka reaktioner. 

– Det finns ett väldigt stort engagemang kring våra reklamfilmer. Detta kan göra att förändringar blir lite känsliga, säger Joakim Bengtsson, marknadschef för Ica Sverige till Nyheter24 och fortsätter:

– Vår förhoppning är att vi ska kunna visa på en tydligare bredd och djup i våra nya karaktärer och vi hoppas såklart att de ska tas emot väl av publiken när de får möjligheten att lära känna våra nya karaktärer mer.

LÄS MER: 

Björn Kjellman i nya rollen som Ica-Stig: "Det är skitjobbigt"

Nya Ica-Stig har gjort debut i rutan – så här såg det ut

Därför tog Suzanne Reuter rollen som Ica-Stina: Inga skamkänslor

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.