En kvinna sågs hänga från en balkong i Landskrona – nu läggs polisutredning ner.
En kvinna sågs hänga från en balkong i Landskrona – nu läggs polisutredning ner. - Foto: Foto: Johan Nilsson/TT och Terje Pedersen/NTB/TT

Kvinna hängde från balkong – utredning om mordförsök läggs ner

Utredningen mot två män, som varit anhållna misstänkta för mordförsök på en kvinna som sågs hänga från en balkong i Landskrona i helgen, läggs ner. Enligt åklagaren saknas det bevis – trots vittnesmål från förbipasserande.


Det var under söndagskvällen som polis tillkallades till ett bostadsområde i centrala Landskrona. Vittnen hade slagit larm efter att ha sett en kvinna hänga från en balkong och förbipasserande, som lyckades ta sig in i lägenheten, kunde rädda kvinnan från det höga fallet.

På platsen kunde polisen gripa två män i 20- respektive 30-årsåldern som befann sig i lägenheten och som senare anhölls på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

Utredningen läggs ner – går inte att bevisa brott

Efter förhör med kvinnan och de två männen tog åklagaren Kristoffer Nordström beslutet att lägga ner utredningen. Beslutet grundar sig, enligt Nordström, på att man inte kunnat styrka att brott låg bakom händelsen.

Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

– Det finns vittnen som stärker det som kvinnan och de misstänkta sagt i förhör, men det finns också vittnen som uppfattat händelsen på ett annat sätt. Den sammantagna bedömningen är ändå att det inte går att bevisa brott, säger han till SVT och fortsätter:

– Vi kommer inte längre i det här ärendet. 

Läs mer:

Sofia kastades från balkongen på sjätte våningen – av sin dåvarande man

Glädjande besked i "Balkongfallet": Bobel Barquasho fängslas i Turkiet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.