Måndag 19 Apr
Stockholm

Kvinna knivhögg man under sexlek – får sänkt straff

En sexlek spårade ur och slutade med knivhuggning.
En sexlek spårade ur och slutade med knivhuggning. Foto: Adam Wrafter / SvD / TT/Henrik Montgomery / TT

En sexlek mellan en 25-årig kvinna och en 31-årig man spårade ur. Det slutade med att kvinnan högg mannen i magen med en kniv. Hon har nu fått sitt straff sänkt från tio års fängelse till 2,5.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 31 mars förra året som mannen och kvinnan träffades för att ha sex. De båda skulle titta på film och klädde av sig. 

25-åringen hade med sig sexleksaker som hon ville använda, och även en kniv.

– Hon drog kniven sakta över huden och det gjorde hon ett par minuter. Sedan tror jag hon frågade om jag kunde göra likadant på henne, men det gjorde jag inte för jag tyckte inte om det, säger mannen i polisförhör.

Läs mer: Gravid kvinnan överfölls på öppen gata – slogs i magen

"Väldigt suddigt"

Kvinnan tog då kniven och högg mannen flera gånger innan hon försvann från bostaden. Hon greps senare på kvällen i sin bostad i närheten. 

– Det är väldigt suddigt för mig, själva händelsen, men jag vet ju om att jag skär honom först ju för jag vill få honom att säga att han inte vill ligga med mig men det gör han inte utan han säger till mig att lägga undan kniven. Så jag hugger honom till slut ju, säger kvinnan i polisförhör.

Grov misshandel

Den knivhuggne 31-åringen fördes till sjukhus med ambulans för operation. 

I Kristianstads tingsrätt dömdes kvinnan till tio års fängelse för mordförsök, men överklagade domen i hovrätten som sänkte straffet. 

25-åringen har nu dömts till 2,5 års fängelse för grov misshandel eftersom det inte går att bevisa att hon hade som uppsåt att döda mannen, skriver Kvällsposten.

LÄS MER: 

18-åriga kvinnan hittad död – förundersökning om mord inleds

Mobbad 14-åring hittad död – kastades i flod av jämnåriga

Fyra unga tjejer åtalas för mordförsök på tjejkompis

Kommentera
Kopiera länk
Dela