En gravid kvinna i London blev överfallen och slagen upprepade gånger i magen.
En gravid kvinna i London blev överfallen och slagen upprepade gånger i magen. - Foto: Foto: Lise Åserud/TT och Johan Nilsson/TT

Gravid kvinna överfölls på öppen gata – slogs i magen

En judisk kvinna i 20-årsåldern blev attackerad på öppen gata i nordöstra London under torsdagskvällen. Kvinnan, som är gravid, blev slagen upprepade gånger i magen – och hela händelsen fångades av kringliggande övervakningskameror.


Det var under torsdagskvällen som en 20-årig judisk kvinna, som var gravid i vecka 28, överfölls av en man i det judiska området Stamford Hill i nordöstra London. 

Slogs i magen med örngott över huvudet

Enligt The Guardian fångade en övervakningskamera i området hela händelseförloppet på film. 

Foto: Pär Fredin/TT

På filmen kan en mörkt klädd man i huvtröja, som kör en kundvagn, ses närma sig kvinnan bakifrån. Strax därpå lämnar mannen kundvagnen bakom sig för att sedan snabbt trä ett örngott över kvinnans huvud. Därefter slår han kvinnan flera gånger – bland annat i magen – innan han springer därifrån. 

Efter attacken fördes den gravida kvinnan till sjukhus för lindriga skador.

"Svårt traumatiserad"

Attacken har, enligt The Guardian, fördömts av både politiker och religiösa ledare i området. David Lemmy, politiker i Labour-partiet, beskriver händelsen som "en hatfull attack på en gravid judisk kvinna" och "fullkomligt vidrig". 

Foto: Lise Åserud/TT

Även rabbin i kvarteret där attacken ägde rum, Herschel Gluck, uttrycker sin avsky för den "våldsamma och brutala attacken" och menar dessutom att kvinnan är "svårt traumatiserad" efter händelsen. 

Man i 50-årsåldern gripen

Foto: Matt Dunham/AP/TT

Nu uppger New Scotland Yard att en man i övre 50-årsåldern gripits misstänkt för grov misshandel. Förhör pågår för att fastställa ett motiv till attacken. 

Läs mer:

Mordet på Sarah Everard väcker ilska hos miljontals kvinnor

Tvååring misshandlades på tunnelbanan – ingen ingrep

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!