En 14-årig flicka som var utsatt för mobbning har hittats död i floden Seine.
En 14-årig flicka har hittats död i en flod i Frankrike. - Foto: Foto: Lewis Joly/AP/TT och Gorm Kallestad/NTB/TT

Mobbad 14-åring hittad död – kastades i flod av jämnåriga

Ett tonårspar har gripits efter att en 14-årig flicka hittats död i floden Seine utanför Paris. Flickan, som varit utsatt för mobbning efter att lättklädda bilder på henne spridits på Snapchat, ska ha blivit misshandlad och sedan kastad i floden.


Under måndagskvällen hittades en 14-årig flicka död i floden Seine utanför Paris – och nu har fransk polis gripit en 15-årig pojke och en 15-årig flicka som är misstänkta för mordet.

Misshandlades grovt – och kastades i floden

Floden Seine. Foto: Lewis Joly/AP/TT

Enligt polisen finns det tecken på att flickan misshandlats med slag mot huvudet och ansiktet, för att sedan ha kastats i floden. Obduktionen visar att flickan var vid liv, och kanske även vid medvetande, när hon kastades i floden där hon senare drunknade, enligt BBC. 

Mamma till en av de misstänkta larmade

Den misstänkta 15-åriga pojken och 15-åriga flickan, som är i ett förhållande, greps i Paris-förorten Argenteui fem timmar efter att flickan hittades död. 

Det snabba gripandet kom efter att pojkens mamma ringt polisen. Enligt åklagaren i fallet hade pojken nämligen kommit hem, med blodiga kläder, och berättat för sin mamma att han hade slagit en flicka som ramlat i Seine. Efter att ha berättat för sin mamma ska pojken, tillsammans med den misstänkta flickan, ha gått hem till en kompis. 

Foto: Fred Lancelot/AP/TT

Mamman blev orolig och ska under denna tid ha gått till platsen där pojken sagt att misshandeln skett. Där ska hon ha hittat en blodig handske och en lock av hår. Hon larmade då polisen.

Mobbades och hotades efter läckta bilder

Den 14-åriga flickans mamma berättade, enligt rapporter från BBC, för fransk tv att hon samma kväll som hennes dotter försvann hade skickat in en polisanmälan om mobbning. 

Anmälan gällde just tonårsparet – som gick på samma skola som flickan och som dagen efter det misstänkta mordet skulle ha deltagit vid ett möte på skolan om eventuell avstängning, efter anklagelserna om mobbning.

Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

– Hon sa "mamma, jag har stora problem. Jag har blivit dödshotad av den här pojken och flickan", säger mamman. 

Den döda flickan ska ha blivit mobbad och hotad, både i skolan och via sociala medier, under en längre tid efter att någon hackat hennes mobiltelefon och spridit lättklädda bilder av henne på Snapchat. Enligt en anonym elev på skolan ska den nu gripna flickan ha varit särskilt drivande.

– Hon skrev på sociala medier att flickan var en hora, säger eleven, enligt BBC.

"Vidrigt och omänskligt"

Det misstänkta mordet har väckt stor avsky runtom i Frankrike och den franske presidenten Emmanuel Macron fördömer dådet.

Emmanuel Macron. Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

– Det som har hänt den här unga flickan är vidrigt och omänskligt. Vi vet att trakasserier och mobbning förekommer i skolorna, men på senare år har vi märkt att det även fortsätter online utanför skoltid, sa Macron under en presskonferens på onsdagen, enligt Svenska Dagbladet. 

Har du blivit utsatt för mobbning?

Det finns hjälp att få! Du kan vända dig till följande:

BRIS

UMO

FRIENDS

Läs mer:

8-årig pojke tejpades fast på stolpe – av elever på skolan

60 000 barn mobbas dagligen i Sverige – det måste få ett stopp

Mamman postade nakenbilder på 12-åring – för att hon var sur

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.