Hur mycket pengar tjänar egentligen Kajsa "Ekis" Ekman?
Hur mycket pengar tjänar egentligen Kajsa "Ekis" Ekman? - Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Så mycket tjänar författaren och journalisten Kajsa "Ekis" Ekman

Boken "Om könets existens: Tankar om den nya synen på kön", författad av den prisade journalisten Kajsa "Ekis" Ekman, utkom i mars 2021. Sedan dess har boken kritiserats hårt för omfattande faktafel. Men hur mycket tjänar egentligen författaren?


Debattören, journalisten och författaren Kajsa "Ekis" Ekman senaste bok har, "Om könets existens", har väckt starka reaktioner och gett upphov till en debatt om feminism och dagens syn på kön. 

Bland annat har organisationen RFSL givit ut en debattbok där de listar, och bemöter, 100 faktafel som de ska ha hittat i boken. 

Hur mycket pengar tjänar Ekman?

Kajsa "Ekis" Ekman. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Under 2019 hade Ekman en fastställd förvärvsinkomst som landade på 446 000 kronor, vilket gav henne en månadslön på drygt 37 200 kronor. Hur försäljningen av den minst sagt omdiskuterade boken kan komma att påverka Ekmans inkomst under 2021 återstår att se. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

1 timme sedan
Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.