Insatsstyrkan fick kallas in efter en våldsam sammandrabbning i stadsdelen Norrby i Borås.
Insatsstyrkan fick kallas in efter en våldsam sammandrabbning i stadsdelen Norrby i Borås. - Foto: Johan Nilsson/TT

100 personer i våldsamt bråk – insatsstyrkan på plats

En polis och minst ytterligare en person har skadats i ett våldsamt bråk i Borås. Drygt 100 personer ska ha drabbat samman och insatsstyrkan fick kallas in för att deskalera situationen.


Det var vid 19-tiden på tisdagskvällen som polisen tillkallades till stadsdelen Norrby i Borås. Larmet gällde då en person som ska ha blivit misshandlad med ett tillhygge i samband med en större sammandrabbningarna.

Foto: Johan Nilsson/TT

Väl på plats kunde polisen konstatera att drygt 100 personer befann sig på platsen och att dessa kom från två olika grupperingar, vilket gjorde att man tvingades kalla in både insatsstyrkan och en polishelikopter.

– Det var mycket folk när vi kom fram, det har varit bråk och man har gått mot polisen och gjort utfall, så därför har vi skickat förstärkning till platsen, säger polisens talesperson Anna Göransson till TT.

Polis skadad – fick flaska i huvudet 

En polis ska ha fått en flaska kastad i huvudet och har förts till sjukhus med lindriga skador. Även personen som larmet först gällde ska ha tagits till sjukhus.

Orsaken bakom sammandrabbningen är ännu inte klarlagd, men anmälningar om misshandel, våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman har upprättats.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ras för bitcoin

Högre försvarsvilja med utländsk bakgrund

Viljan att strida och riskera livet för att försvara Sverige är högre bland invånare i utsatta områden med utländsk bakgrund än hos övriga svenskar. Det visar en ny undersökning från Järvaveckan.

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Anders Pihlblad och Maria Forsblom skulle leda tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4. Men mitt under sändningen tvingades den senare lämna studion.

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.