En äldre kvinna i Malung omringades och föll till marken när hon bad en bilist sänka volymen.
En äldre kvinna i Malung omringades och föll till marken när hon bad en bilist sänka volymen. - Foto: Erik Mårtensson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Kvinna körde in i högljudd bilist med rullator – omringades

En 73-årig kvinna med rullator bad en parkerad bilist sänka volymen på den musik som gjorde att det skallrade i hennes fönsterrutor. När bilisten inte sänkte volymen körde kvinnan in i bilen med sin rullator, för att sedan omringas och skada sig själv.


När fönsterrutorna skallrade i den 73-åriga kvinnans lägenhet i Malung på lördagskvällen beslutade hon sig för att, med sin rullator, gå ned till bilarna som spelade hög musik vid en närliggande återvinningsstation.

Körde in i bil med rullatorn – omringades

Väl på plats ska hon ha bett de parkerade bilisterna att sänka volymen – utan att få gehör eller någon uppmärksamhet alls. 

I en video på sociala medier syns hur kvinnan, för att få människornas uppmärksamhet, kör med full kraft in i en av bilarna och försöker köra på en ung kvinna med sin rullator.

Kvinnan uppger att det var vuxna män i amerikanska veteranbilar som omringade henne. Foto: Erik Mårtensson/TT

Enligt kvinnan ska hon då ha omringats.

- Två, tre killar kom fram och skrek "vad i helvete tror du att du gör då!?", säger säger kvinnan till Dala-Demokraten och förklarar vidare att hon då använt sig av en laglig försvarssprej.

Skadades och fick rullatorn förstörd

I samband med att hon omringades ska kvinnan på något vis ha fallit till marken.

Foto: Pontus Lundahl/TT

- Jag hamnade i backen och min rullator blev så demolerad att den måste bytas ut, säger kvinnan till tidningen och beskriver hur hon efter fallet fått skrapsår och värk i både rygg och bakhuvud.

Polisen analyserar filmer av händelsen

Det inträffade ska ha fångats på film och polisen, som utreder händelsen som ofredande, analyserar nu innehållet.

- Det finns flera filmer som visar skeendet som vi går igenom, säger Ola Granlund, förundersökningsledare vid polisen Mora, till Dala-Demokraten.

Polisen uppger dessutom att de har en misstänkt, men att de fortsatt hör vittnen från platsen för att ta ett beslut om hur ärendet ska tas vidare.

/
Bil
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.