Birgitta Ohlsson har drabbats av bröstcancer.
Birgitta Ohlsson har drabbats av bröstcancer. - Foto: Erik Simander/TT

Tidigare L-toppen Birgitta Ohlsson har cancer: "Otäck mardröm"

Den tidigare toppliberalen och ministern Birgitta Ohlsson har drabbats av cancer. "I mitten av juli fick jag diagnosen bröstcancer med lymfkörtelmetastaser", skriver hon i ett inlägg på Facebook.


I 16 års tid var Birgitta Ohlsson riksdagsledamot för Liberalerna och under flera av dessa år var hon ett av partiets allra mest välkända namn. 

För fyra år sedan lämnade Ohlsson politiken bakom sig och nu meddelar hon alltså att hon är sjuk i cancer.

Birgitta Ohlsson: "En otäck mardröm"

Det är i ett inlägg på Facebook som den tidigare L-toppen delar med sig av beskedet.

"I mitten av juli fick jag diagnosen bröstcancer med lymfkörtelmetastaser (dottertumörer).", skriver hon och fortsätter:

Foto: Erik Simander/TT

"Jag pendlar mellan känslan av att detta bara är en otäck mardröm som någon kommer att väcka mig ur till att faktiskt se mig själv under tidig vår ha genomgått cellgifter, operation och strålning och kunna planera vår flytt till USA".

Hyllar svensk sjukvård: "Föredömligt"

I sitt inlägg, som är bildsatt med en avklippt fläta, lovordar Ohlsson den svenska sjukvården.

"Svensk sjukvård - alltifrån husläkare som larmade direkt till att jag redan startat en intensiv cellgiftsbehandling - har varit föredömligt resultatinriktade. Och empatiska. Det är viktigt.", skriver hon.

Tackar familj och vänner för stödet

Ohlsson tackar även sina anhöriga för deras stöd i kampen mot cancern.

"Och ni den lilla krets av familj, släkt och vänner som vetat, jag är så tacksam över att jag har er mitt i detta.", avslutar hon inlägget.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.